ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ WEB RADIO

00:00:00

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ






 Υλικά: 
  • 4 κ.σ Βούτυρο
  • 3 αυγά
  • 2 φλυτζ φέτα τριμμένη
  • 2 κουτ.παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
  • 1/2 φλυτζ γιαούρτι
  • 1/2 φλυτζ αλέυρι
  • 1 κ.γ.baking powder


Eκτέλεση: 
  1. Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει
  2. Ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα
  3. και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
  4. Πασπαλίζουμε το ταψί μας με τριμμένη φρυγανιά κ ψήνουμε στους 170 C για 30-45 λεπτά

 Καλή επιτυχία!!

ΑΡΝΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ





Υλικά:
  • 3-3.5 κιλά αρνάκι (δηλαδή μισό μικρό αρνί), “σπασμένο” για φούρνο απ’ το χασάπη
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο
  • 1.5 -2 κιλά πατάτες (μικρές ολόκληρες με τη φλούδα ή κανονικές κομμένες χοντρές αλλά μακρόστενες, οι λεγόμενες «κυδωνάτες»)
  • 4 κ.γ. σκόνη μουστάρδα
  • 1 μεγάλο ζουμερό λεμόνι στιμμένο (ή 1½ -2 μικρά)
  • 150 ml λευκό κρασί
  •   ελαιόλαδο
  • 2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
  • 3 κ.γ. θυμάρι
  •   αλάτι &  πιπέρι

Εκτέλεση: 
  •  Προετοιμάζετε το αρνί: Σκουπίζετε το αρνάκι με χαρτί κουζίνας (δεν το πλένετε ΠΟΤΕ!) και το τοποθετείτε στο ταψί.
  • Βάζετε σταδιακά τις σκελίδες κομμένες στη μέση,  πιέζοντας τες, μέσα στο αρνί γύρω-γύρω, πάνω-κάτω, μέσα-έξω…
  • Βάζετε τις πατάτες στο ταψί. Ρίχνετε το κρασί, το λεμόνι, την μουστάρδα, το δεντρολίβανο και το λάδι. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε και στις δύο πλευρές του αρνιού το θυμάρι.
  • Bάζετε το ταψί στο φούρνο και ανά μισή ώρα γυρνάτε στο αρνί πλευρά, ανακατεύοντας προσεκτικά και τις πατάτες. Ανάλογα με τον φούρνο, το ψήσιμο θα πάρει από 2.5 ως 3 ώρες

 Καλή επιτυχία!!!


10λογος Υγεινής Διατροφής

 


Τήρησε αυτόν τον δεκάλογο υγιεινής διατροφής ευλαβικά και θα δεις το σώμα και τη ζωή σου να αλλάζει.
 Μπορείς να αλλάξεις το σώμα και τη ζωή σου, υιοθετώντας και μόνο αυτές τις απλές, καθημερινές διατροφικές συνήθειες.

  • Κατανάλωση υγιεινού πρωινού (μέσα σε δύο ώρες από την ώρα που θα ξυπνήσεις) που να περιλαμβάνει γαλακτοκομικά προϊόντα, πρωτεΐνη, υδατάνθρακες και τουλάχιστον μια μερίδα φρούτων.
  • Μέχρι 1-2 φλιτζάνια καφέ
  • Υγιεινά σνακ για το δεκατιανό όπως μια μπάρα δημητριακών, ξηρούς καρπούς (ωμά αμύγδαλα), φρούτο
  • Κατανάλωση 5 γευμάτων την ημέρα: Τα 3 βασικά (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό) και τα δύο ενδιάμεσα (δεκατιανό, απογευματινό)
  • Περιορισμένη ποσότητα επεξεργασμένων τροφών και τροφών με ζάχαρη αλλά και φαγητών με υπερβολικό αλάτι.
  • Μην ξεχνάς να πίνεις περίπου 2lt νερό, ανάλογα πάντα με τη σωματική σου δραστηριότητα αλλά και τη σωματική σου διάπλαση.
  • Δείξε ιδιαίτερη επιμέλεια και φροντίδα στην τήρηση των σωστών μερίδων και ποσοτήτων φαγητού. Αν σου είναι δύσκολο να υπολογίσεις τι σημαίνει 200γραμ. κοτόπουλο προμηθεύσου μια ζυγαριά κουζίνας. Σε πολύ λίγο καιρό θα εξοικειωθείς και μετά θα μπορείς να υπολογίζεις με το μάτι.
  • Φρόντιζε να τρως από ΟΛΕΣ τις κατηγορίες τροφών χωρίς να στερείσαι τίποτα.
  • Να τρως αργά και να μασάς την τροφή σου καλά.
  • Και τέλος φρόντιζε να καταναλώνεις τουλάχιστον 5 μερίδες λαχανικών και φρούτων την ημέρα!

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

ΜΕΛΙΤΙΝΙΑ






Πρόκειται για παραδοσιακό γλυκό που κάνουν στη Σαντορίνη για το Πάσχα, αλλά κανένας δεν εμποδίζει να το φάμε οποιαδήποτε χρονική στιγμή.Στη Σαντορίνη θεωρητικά όποια έκανε τις πιο πολλές "πιέτες" ήταν και η πιο καλή νοικοκυρά. Κάποιες χρησιμοποιούν οδοντογλυφίδα. Ουσιαστικά σπρώχνεις τη γέμιση προς το φύλλο με το δείκτη του ενός χεριού και με το δείκτη και τον αντίχειρα του άλλου πιέζεις το φύλλο.Ως γνήσια Σαντορινιά,και επειδή μου αρέσουν πολύ, έπρεπε να δημοσιεύσω αυτή τη συνταγή!

Υλικά: 



Για τη γέμιση
  • 2 κιλά ανάλατη μυζήθρα
  • 2 κιλά ζάχαρη
  • 5 κομπάκια μαστίχα
  • 3 αυγά
  • 1/4 farin up


Για το φύλλο
  • 1 κιλό αλεύρι μπλε
  • 3 κουταλιές βιτάμ
  • ελάχιστο αλάτι
  • χλιαρό νερό τόσο ώστε να ανοίγεται το φύλλο

Εκτέλεση: 

  1. Με λίγη ζάχαρη διαλύετε τα κομπάκια μαστίχα στο μούλτι ή αν έχετε κουράγιο στο γουδί.
  2. Ανακατεύετε όλα τα υλικά της γέμισης και τα αφήνετε στην άκρη.
  3. Φτιάχνετε το φύλλο φροντίζοντας το βιτάμ να "χαθεί" στο αλεύρι.
  4. Ανοίγετε το φύλλο σχετικά ψιλό (όχι πολύ γιατί θα πρέπει να δεχθεί μέσα τη γέμιση).
  5. Κόβετε το φύλλο σε στρογγυλά κομμάτια περίπου στο μέγεθος από το μικρό μάτι της κουζίνας.
  6. Ρίχνετε μία κουταλιά από τη γέμιση μέσα σε κάθε στρογγυλό και "τσιμπάτε" γύρω-γύρω το φύλλο ώστε να γίνει σαν "πλισέ"
  7. Τα βάζετε στο ταψί και σε φούρνο στους 175 μόνο κάτω για 20 λεπτά και μετά πάνω-κάτω για άλλα 10-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
 Δύσκολη και χρονοβόρα συνταγή αλλά....ΑΞΙΖΕΙ!

Καλή επιτυχία!





ΚΕΙΚ ΒΑΝΙΛΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ






Υλικά:

  • 1 πακέτο φαριναπ
  • 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 250 γραμμάρια (1 πακέτο) μαργαρίνη
  • 4 αβγά
  • 1 1/4 φλιτζανιού γάλα
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού ή 2 βανίλιες
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο πικρό   

Eκτέλεση: 

 1) Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να ασπρίσουν
 2) Ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά και χτυπάμε το μείγμα 3 λεπτά
 3) Προσθέτουμε διαδοχικά γάλα - φαρίνα και το άρωμα
 4) Ανακατεύουμε ελαφρά για να μην ξεφουσκώσουν τα αβγά
 5) Σε μπωλ παίρνουμε το 1/3 της ζύμης και το ανακατεύουμε πολύ καλά με το κακάο. Αν είναι πολύ  σφικτό, αραιώστε με λίγο γάλα
 6) Βουτυρώστε πολύ καλά μια φόρμα για κέικ
 7) Στρώστε τη μισή ζύμη
 8) Από πάνω βάλτε τη σοκολατένια
 9) Ύστερα ρίξτε την υπόλοιπη ζύμη
 10) Προσεκτικά βυθίστε πολυ ελαφρά ένα ξυλάκι και κάνετε κυματισμούς. Προσέξτε μην πάει παντού σοκολάτα γιατί θα γίνει όλο το κέικ σοκολατένιο.
 11) Ψήστε το κέικ στους 180 βαθμούς μια ώρα ή ανάλογα με το φούρνο σας


Tips: Εγώ σχεδόν πάντα επειδή στο ψυγείο μας υπάρχουν αρκετές σοκολάτες,τις λιώνω με λίγη κρεμα γάλακτος κ φτιάχνω ένα γλάσο με το οποίο περιχύνω το κέικ! Δοκιμάστε το!

Καλή επιτυχία!!

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΣΑΒΑΓΙΑΡ & ΑΜΥΓΔΑΛΑ






Υλικά: 

  • Κουβερτούρα τριμμένη
  • 400γρ Σαβαγιάρ
  • 200γρ αμύγδαλο καβουρδισμένο
  • 1 Ερμόλ
  • 1/2 κουτί ζαχαρούχο
  • 1 φλυτζ ζάχαρη άχνη
  • 1φλυτζ καφέ κονιάκ
  • 3/4 ποτ νερού γάλα
  • 3/4 ποτ νερού νερό
  • 7κ.σ.κακάο


Εκτέλεση: 

Βάζουμε στο μπώλ του μίξερ την ερμόλ,το γάλα,την ζάχαρη άχνη και το κονιάκ.Τα χτυπάμε όλα μαζί να γίνει μια λεία κρέμα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 3/4 ποτ νερού,νερό και άλλο τόσο γάλα και τις 7κ.σ.κακάο.Το βάζουμε στη φωτιά εώς ότου γίνει χλιαρό.
Στο μείγμα αυτό βουτάμε τα σαβαγιάρ και τα στρώνουμε στο πυρέξ.Ρίχνουμε από πάνω μια στρώση κρέμα και αμύγδαλα.
Μετά βάζουμε πάλι σαβαγιάρ και πάλι κρέμα με αμύγδαλο.
Τέλος πασπαλίζουμε με την τριμμένη κουβερτούρα.

Καλή επιτυχία!

Muffins για μικρούς...και μεγάλους!





Υλικά: 

  • 250 γρ. αλεύρι
  • 1 κουταλιά σούπας baking powder
  • 25 γρ. κακάο
  • 75 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουταλιά σούπας κανέλα
  • 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 2 μεγάλα αυγά
  • ¾ φλυτζανιού γάλα
  • 50 γρ. λιωμένο βούτυρο

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Βουτυρώνουμε τα φορμάκια.
  2. Ανακατεύουμε αλεύρι, baking powder, κανέλα, ζάχαρη, κακάο σε ένα μπωλ. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το λειωμένο βούτυρο και τα ρίχουμε σιγά-σιγά στα στεγνά υλικά.. Αναμειγνύουμε με μια ξύλινη κουτάλα ώστε να σχηματίσουμε μια μαλακιά ζύμη, τέλος προσθέτουμε τη σοκολάτα. Το υπερβολικό χτύπημα μπορεί να επιρρεάσει αρνητικά την τελική υφή τους.
  3. Με κουτάλι μοιράζουμε τη ζύμη στα φορμάκια ώστε να γεμίσουν κατά ¾. Ψήνουμε στο φούρνο για 20-40 λεπτά ώσπου να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
  4. Προαιρετικά τα διακοσμούμε με γλάσο σοκολάτας και smarties για τους μικρούς μας φίλους.

ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΖΕΛΕ




Υλικά: 
  • 1 πακετο μπισκοτα πτι-μπερ
  • 2 κουτιά κρέμα στιγμής βανίλια
  • 2 κουτιά ζελέ φράουλα
  • 1 ποτήρι γάλα

Εκτέλεση:

  1. Πρώτα φτιάχνουμε το ζελέ και το βάζουμε στο ψυγείο.
  2. Μετά φτιάχνουμε την κρέμα στιγμής όπως λένε οι οδηγίες στο κουτί.
  3. Έπειτα βρέχουμε στο γάλα τα πτι-μπερ (όχι πολύ απλώς τα βουτάμε) και κάνουμε σε ένα πυρέξ μια στρώση απο τα μπισκότα. Ρίχνουμε απο πάνω την κρέμα βανίλια και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο.
  4. Όταν το ζελέ αρχίζει να πήζει (προσοχή όχι πολύ) τότε το στρώνουμε απο πάνω απο το γλυκό και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει εντελώς το ζελέ.
Καλή επιτυχία!!

ΘΕΪΚΟ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ







Υλικα:
  •  1 φλυτζ ψιλό σιμιγδάλι
  •   1 ½ φλυτζ  ζάχαρη
  •   Ελάχιστο αλάτι
  •   6 φλυτζ γάλα
  •  1 κ.σ βούτυρο
  •   6 αυγά
  •   2 βανίλιες
  •   300gr φύλλο κρούστας
Για το σιρόπι:
  •   1 ½ φλυτζ ζάχαρη
  •   1 ½ φλυτζ νερό

Εκτέλεση:
Αναμιγνύουμε σε ένα μπωλ το σιμιγδάλι,1 φλυτζάνι ζάχαρη κ ελάχιστο αλάτι.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα σιμιγδαλιού ενώ ανακατεύουμε γρήγορα με ξύλινο κουτάλι.Όταν πήξει η κρέμα την αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τη μια κουταλιά βούτυρο.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με ½ φλυτζ ζάχαρη μέχρι να πήξουν(για 10-15 λεπτά περίπου)και στο τέλος προσθέτουμε την βανίλια.Κατόπιν ρίχνουμε το μείγμα αυτό στην κρέμα ενώ ανακατεύουμε συνεχώς εώς ότου ενσωματωθούν τα υλικά.
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει εώς ότου φτιάξουμε τα φύλλα.
Παίρνουμε την κρέμα μας και την αδειάζουμε στο ταψί μας που έχουμε στρώσει τα πρώτα φύλλα μας.  Στρώνουμε την κρέμα.
Απλώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα ένα ένα πολύ καλά βουτυρωμένα.
Μαζεύουμε όλα τα πλαϊνά των πάνω φύλλων και τα διπλώνουμε από κάτω, στον πάτο.  Χωρίζουμε χαράζοντας επιφανιακά το φύλλο σε κομμάτια το γαλακτομπούρεκο και τέλος περιχύνουμε με μπόλικο βούτυρο την επιφάνεια και μετά ραντίζουμε επίσης με μπόλικο νερό για να είναι το φύλλο μας τραγανό.
Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών 1 ώρα να ροδίσει καλά.
Mόλις βγει το γλυκό μας από το φούρνο και είναι καυτό παίρνουμε το σιρόπι μας που έχει κρυώσει και με ένα κουτάλι της σούπας αρχίζουμε να το ρίχνουμε σιγά σιγά επάνω στα φύλλα.

Καλή επιτυχία!!