ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ WEB RADIO

00:00:00

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

ΑΡΝΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ





Υλικά:
  • 3-3.5 κιλά αρνάκι (δηλαδή μισό μικρό αρνί), “σπασμένο” για φούρνο απ’ το χασάπη
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο
  • 1.5 -2 κιλά πατάτες (μικρές ολόκληρες με τη φλούδα ή κανονικές κομμένες χοντρές αλλά μακρόστενες, οι λεγόμενες «κυδωνάτες»)
  • 4 κ.γ. σκόνη μουστάρδα
  • 1 μεγάλο ζουμερό λεμόνι στιμμένο (ή 1½ -2 μικρά)
  • 150 ml λευκό κρασί
  •   ελαιόλαδο
  • 2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
  • 3 κ.γ. θυμάρι
  •   αλάτι &  πιπέρι

Εκτέλεση: 
  •  Προετοιμάζετε το αρνί: Σκουπίζετε το αρνάκι με χαρτί κουζίνας (δεν το πλένετε ΠΟΤΕ!) και το τοποθετείτε στο ταψί.
  • Βάζετε σταδιακά τις σκελίδες κομμένες στη μέση,  πιέζοντας τες, μέσα στο αρνί γύρω-γύρω, πάνω-κάτω, μέσα-έξω…
  • Βάζετε τις πατάτες στο ταψί. Ρίχνετε το κρασί, το λεμόνι, την μουστάρδα, το δεντρολίβανο και το λάδι. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε και στις δύο πλευρές του αρνιού το θυμάρι.
  • Bάζετε το ταψί στο φούρνο και ανά μισή ώρα γυρνάτε στο αρνί πλευρά, ανακατεύοντας προσεκτικά και τις πατάτες. Ανάλογα με τον φούρνο, το ψήσιμο θα πάρει από 2.5 ως 3 ώρες

 Καλή επιτυχία!!!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου