- 3-3.5 κιλά αρνάκι (δηλαδή μισό μικρό αρνί), “σπασμένο” για φούρνο απ’ το χασάπη
- 4-5 σκελίδες σκόρδο
- 1.5 -2 κιλά πατάτες (μικρές ολόκληρες με τη φλούδα ή κανονικές κομμένες χοντρές αλλά μακρόστενες, οι λεγόμενες «κυδωνάτες»)
- 4 κ.γ. σκόνη μουστάρδα
- 1 μεγάλο ζουμερό λεμόνι στιμμένο (ή 1½ -2 μικρά)
- 150 ml λευκό κρασί
- ελαιόλαδο
- 2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
- 3 κ.γ. θυμάρι
- αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση:
- Προετοιμάζετε το αρνί: Σκουπίζετε το αρνάκι με χαρτί κουζίνας (δεν το πλένετε ΠΟΤΕ!) και το τοποθετείτε στο ταψί.
- Βάζετε σταδιακά τις σκελίδες κομμένες στη μέση, πιέζοντας τες, μέσα στο αρνί γύρω-γύρω, πάνω-κάτω, μέσα-έξω…
- Βάζετε τις πατάτες στο ταψί. Ρίχνετε το κρασί, το λεμόνι, την μουστάρδα, το δεντρολίβανο και το λάδι. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε και στις δύο πλευρές του αρνιού το θυμάρι.
- Bάζετε το ταψί στο φούρνο και ανά μισή ώρα γυρνάτε στο αρνί πλευρά, ανακατεύοντας προσεκτικά και τις πατάτες. Ανάλογα με τον φούρνο, το ψήσιμο θα πάρει από 2.5 ως 3 ώρες
Καλή επιτυχία!!!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου