ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ WEB RADIO

00:00:00

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Μια διαφορετική....Καρμπονάρα!

Υλικά:
  • 1/2 - 1 πακέτο μακαρόνια της προτίμησης σας
  • 1 - 2 κεσεδάκι(α) γιαούρτι στραγγιστό light
  • 1/2 - 1 κονσέρβα μανιτάρια τεμαχισμένα
  • 1/2 - 1 πακέτο τυρί φιλαδέλφεια light με γεύση σκόρδο
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμενη
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλλοκομένο
  • 2 κουταλιές λαδι
  • Γαλοπούλα κομμένη σε φέτες
Εκτέλεση:
  1.  Βράζουμε τα μακαρόνια
  2. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και μόλις κάψει ρίχνουμε τα λαχανικά μας & την γαλοπούλα.
  3. Αφού σωταριστούν καλα χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε το γιαουρτάκι, ανακατεύουμε και στην συνέχεια ρίχνουμε και το φιλαδέλφεια, ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά και στην συνέχεια μέσα στο τηγάνι ρίχνουμε και τα μακαρόνια και είναι έτοιμο.


Κουλούρια Θεσσαλονίκης Handmade

Υλικά:
  • 1 κιλό αλεύρι Robin Hood
  • 500 γραμμάρια χλιαρό νερό
  • 30 γραμμάρια αλάτι
  • 50 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • 100 γραμμάρια λιωμένη μαργαρίνη
  • 1 κουταλιά ταχίνι
  • 300 γραμμάρια σουσάμι

Εκτέλεση:
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 235 βαθμούς. Βάζουμε στην κάτω σχάρα ένα μικρό βαθύ ταψάκι με νερό (θέλουμε μέσα στον φούρνο ατμό για το ψήσιμο των κουλουριών).
  2. Αναμειγνύουμε το αλεύρι, το αλάτι, την ζάχαρη, την μαγιά, το νερό, το ταχίνι, την μαργαρίνη σε ένα μεγάλο μπολ.
  3. Μεταφέρουμε την ζύμη σε έναν πάγκο και ζυμώνουμε για 10-15 λεπτά (η ζύμη πρέπει να είναι λίγο σφιχτή). Χωρίζουμε την ζύμη σε 18 ίσα μέρη.
  4. Βάζουμε σε ένα μπολ μπόλικο νερό και σε ένα άλλο μπολ μπόλικο σουσάμι
  5. Κάνουμε με τα κομμάτια ζύμης κορδόνια μήκους 20-25 εκατοστών και τα κλείνουμε σε κουλούρια
  6. Τα βουτάμε πρώτα στο νερό και μετά στο σουσάμι
  7. Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα αφήνουμε για 20 λεπτά σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν.
  8. Ψήνουμε τα κουλούρια στον προθερμασμένο φούρνο που έχει μέσα το ταψάκι με το νερό για 18-20 λεπτά στους 235 βαθμούς