skip to main |
skip to sidebar
Υλικά:
-
1 κιλό αλεύρι Robin Hood
-
500 γραμμάρια χλιαρό νερό
-
30 γραμμάρια αλάτι
-
50 γραμμάρια ζάχαρη
-
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
-
100 γραμμάρια λιωμένη μαργαρίνη
-
1 κουταλιά ταχίνι
-
300 γραμμάρια σουσάμι
Εκτέλεση:
-
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 235 βαθμούς. Βάζουμε στην κάτω σχάρα ένα
μικρό βαθύ ταψάκι με νερό (θέλουμε μέσα στον φούρνο ατμό για το ψήσιμο
των κουλουριών).
-
Αναμειγνύουμε το αλεύρι, το αλάτι, την ζάχαρη, την μαγιά, το νερό, το ταχίνι, την μαργαρίνη σε ένα μεγάλο μπολ.
-
Μεταφέρουμε την ζύμη σε έναν πάγκο και ζυμώνουμε για 10-15 λεπτά (η ζύμη
πρέπει να είναι λίγο σφιχτή). Χωρίζουμε την ζύμη σε 18 ίσα μέρη.
-
Βάζουμε σε ένα μπολ μπόλικο νερό και σε ένα άλλο μπολ μπόλικο σουσάμι
-
Κάνουμε με τα κομμάτια ζύμης κορδόνια μήκους 20-25 εκατοστών και τα κλείνουμε σε κουλούρια
-
Τα βουτάμε πρώτα στο νερό και μετά στο σουσάμι
-
Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα αφήνουμε για 20 λεπτά σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν.
-
Ψήνουμε τα κουλούρια στον προθερμασμένο φούρνο που έχει μέσα το ταψάκι με το νερό για 18-20 λεπτά στους 235 βαθμούς
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου