Υλικά:
- 4 μέτρια φιλέτα γλώσσα
- 4 μέτριες πατάτες
- χυμός ενός λεμονιού
- 1 σφηνάκι λευκό κρασί
- 1 κ.σ.μουστάρδα απαλή ή καυτερή
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο κατά βούληση
- μισό ποτήρι νερό
- Καθαρίζω, πλένω και κόβω τις πατάτες σε ροδέλες. Τις τοποθετώ σε πυρέξ, αλατοπιπερώνω, πασπαλίζω με τη ρίγανη και περιχύνω με το μισό χυμό λεμονιού.
- Προσθέτω το νερό και όσο λάδι επιθυμώ. Ανακατεύω να πάνε παντού τα υγρά. Τοποθετώ το σκεύος στην πρώτη θέση κάτω του φούρνου και ψήνω στους 200 για μισή ώρα ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά οι πατάτες. Αν χρειαστεί προσθέτω λίγο νερό.
- Βγάζω το ταψί από το φούρνο, προσθέτω τα φιλέτα πάνω από τις πατάτες, ρίχνω από πάνω τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και το κρασί.
- Αλείβω την επιφάνεια των φιλέτων με τη μουστάρδα, πασπαλίζω με ρίγανη και αλατοπιπερώνω. Προσθέτω ελάχιστο λάδι ακόμη.
- Τοποθετώ το ταψί στο φούρνο και ψήνω για άλλα 20'.