ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ WEB RADIO

00:00:00

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ Κεφαλονίτικη

Υλικά:
Για την γέμιση
  • 750γρ χοιρινό
  • 750γρ μοσχάρι
  • 400γρ ρύζι καρολίνα ή νυχάκι
  • 1 κρεμμύδι
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 1/2 κ.σ.κανέλα
  • 1/2κ.γ γαρύφαλλο τριμμένο
  • 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 φλυτζ τσαγιού λάδι
  • 1κ.σ σάψυχο(ματζουράνα)
  • λίγη ρίγανη
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • 2 1/2 ποτήρια νερό
Για το φύλλο
  •  1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αλάτι
  • ζάχαρη
  • λίγο λάδι
  • 2κ.σ ξύδι
  • νερό χλιαρό
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε τα κρέατα και τα τσιγαρίζουμε μαζί με το κρεμμύδι,το σκόρδο,τα μπαχαρικά,αλάτι,πιπέρι και σβήνουμε με το 1 ποτήρι κρασί.Το αφήνουμε να βράσει εώς ότου μαλακώσει το κρέας.
Το αφήνουμε να κρυώσει...και μόλις κρυώσει ρίχνουμε τις ντομάτες και το ρύζι και το νερό χωρίς να το ξαναβάλουμε στη φωτιά!
Ετοιμάζουμε την ζύμη για τα φύλλα.Πρέπει το κάτω φύλλο να είναι αρκετά μεγαλύτερο από το πάνω
ώστε να διπλώσει καλα,για να κρατήσει τα υγρά μέσα και να ψηθεί στο φούρνο.Πάνω στο φύλλο ρίχνουμε λίγο λάδι και πασπαλίζουμε με κανέλα.
Ψήνουμε στους 200 για μία ώρα.

Καλή επιτυχία!!
 

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

5 υπέροχα γιορτινά cocktails

BERRYCLIPSE
(Υλικά για 1 ποτήρι)

  • 250 ml (1 φλιτζάνι) χυμός φράουλας
  • 50 ml (2 μεζούρες) ουίσκι
  • 25 ml (1 μεζούρα) λικέρ βατόμουρο
  • 25 ml (1 μεζούρα) σιρόπι τριαντάφυλλο
  • χυμός από ένα lime
  • 65ml ( ¼ του φλιτζανιού) χυμός κράνμπερι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προσθέστε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ μαζί με μια κουταλιά τριμμένο πάγο και ανακινείστε καλά. Σουρώστε και βάλτε το μείγμα σε παγωμένο ψηλό ποτήρι. Διακοσμήστε με φράουλες και lime και σερβίρετε.
GINGER MULE
(Υλικά για 2 ποτήρια)

  • 250 ml (1 φλιτζάνι) ζάχαρη
  • 250 ml (1 φλιτζάνι) νερό
  • 3 φέτες ανανά
  • 2 φέτες τζίντζερ
  • 50 ml (2 μεζούρες) βότκα
  • 30 ml (2 κουταλιές της σούπας) χυμός ανανά
  • 15 ml (1 κουταλιά της σούπας) σιρόπι ζάχαρης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, διαλύστε τη ζάχαρη στο νερό και αφήστε να πάρει βράση μέχρι να γίνει σιρόπι. Αφήστε να κρυώσει. Πολτοποιήστε τον ανανά και το τζίντζερ και προσθέστε τα στο σιρόπι. Βάλτε το μείγμα του ανανά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και παγάκια σε ένα σέικερ και ανακινήστε καλά. Σουρώστε και βάλτε το ginger mule σε ένα χαμηλό ποτήρι. Διακοσμήστε με μέντα και τζίντζερ και σερβίρετε.
HONEY LEMONADE CRUSH
(Υλικά για 2 ποτήρια)

  • 500 ml (2 φλιτζάνια) ανθρακούχο νερό
  • 125 ml (½ φλιτζάνι) χυμός λεμόνι
  • 30 ml (2 κουταλιές της σούπας) μέλι
  • 125 ml (½ φλιτζάνι) τριμμένος πάγος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ, κλείστε το καπάκι και χτυπήστε σε μεσαία ταχύτητα. Βάλτε το μείγμα σε ποτήρια και σερβίρετε.
SANGRIA BLANCA
(Υλικά για 1 λίτρο)

  • 1 μπουκάλι ξηρό λευκό κρασί
  • 125 ml (½ φλιτζάνι) νέκταρ ροδάκινο
  • 2 ροδάκινα σε φέτες
  • 400 γρ. βατόμουρα
  • χυμός από 3 lime
  • 1 lime σε φέτες
  • χυμός από 2 πορτοκάλια
  • 1 πορτοκάλι σε φέτες
  • 250 ml (1 φλιτζάνι) χυμός μήλου
  • 65 ml ( ¼ του φλιτζανιού) κονιάκ
  • ανθρακούχο νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τοποθετήστε το κρασί,  το νέκταρ και όλα τα φρούτα σε μία μεγάλη κανάτα. Προσθέστε το κονιάκ και αφήστε το να μαριναριστεί στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες. Ρίξτε τη σανγκρία μέχρι τη μέση σε ποτήρια (με ή χωρίς φρούτα). Συμπληρώστε με ανθρακούχο νερό, και σερβίρετε.
ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ MARTINI
(Υλικά για 1 ποτήρι)

  • 50ml (2 μεζούρες) λευκό μπράντυ
  • 125ml (½ φλιτζάνι) λευκή σοκολάτα, λιωμένη
  • 60ml πάγο, θρυμματισμένο
  • Κακάο σε σκόνη, για πασπάλισμα
  • Γλασαρισμένα κεράσια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατέψτε το κονιάκ, τη σοκολάτα και τον πάγο σε ένα σέικερ και ανακινήστε καλά. Ρίξτε το μείγμα σε ένα ποτήρι μαρτίνι, πασπαλίστε με σκόνη κακάο και γαρνίρετε με γλασαρισμένα κεράσια πριν το σερβίρετε.

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

COOKIES Υγιεινά

Υλικά:
  • 100 γρ. ταχίνι
  • 120 γρ. μέλι
  • 120 γρ. βρώμη
  • μια χούφτα καρύδια χοντροκομμένα
  • σοκολάτα ή άλλο ξηρό καρπό χοντροκομμένο
  • 1 κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Πλάθουμε μικρά oμοιόμορφα μπισκότα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. (Ακριβώς μην ψήσετε παραπάνω γιατί θα καούν)
Τα αφήνουμε να κρυώσουν 10 λεπτά πριν τα σερβίρουμε.

Μια συνταγή του Άκη Πετρετζίκη...εγγύηση!