ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ WEB RADIO

00:00:00

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Γαριδομακαρονάδα

Υλικά:

  • 1 πακέτο μακαρόνια (της αρεσκείας σας)
  • 1 κιλό γαρίδες μεσαίου μεγέθους
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 1/2 ποτήρι (του κρασιού) λευκό κρασί
  • 6 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 250 γρ. πολτό ντομάτας
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • λίγο ταμπάσκο (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
  1. Καθαρίζουμε τις γαρίδες, τις πλένουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τη σκελίδα σκόρδου ολόκληρη.
  3. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και σωτάρουμε.
  4. προσθέτουμε τις γαρίδες.
  5. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πολτό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το ταμπάσκο (προαιρετικά).
  6. Αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου για 20 λέπτα.
  7. Αφαιρούμε τις γαρίδες από τη σάλτσα και τοποθετούμε σε ένα άλλο σκεύος.
  8. Στη σάλτσα προσθέτουμε 1 ποτήρι νερο, αν χρειαστεί κα δεύτερο, και μέσα σ'αυτή τη σάλτσα βράζουμε τα μακαρόνια.
  9. Λίγο πρίν ολοκληρωθεί ο βρασμός τοποθετούμε τις γαρίδες και μολίς έχει πιεί τελείως τη σάλτσα το φαγάκι μας είναι έτοιμο.
Καλή επιτυχία!