skip to main |
skip to sidebar
Υλικά:
-
1 πακέτο μακαρόνια (της αρεσκείας σας)
-
1 κιλό γαρίδες μεσαίου μεγέθους
-
2 μέτρια κρεμμύδια
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
1 1/2 ποτήρι (του κρασιού) λευκό κρασί
-
6 κ.σούπας ελαιόλαδο
-
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
-
250 γρ. πολτό ντομάτας
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
ρίγανη
-
λίγο ταμπάσκο (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες, τις πλένουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τη σκελίδα σκόρδου ολόκληρη.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και σωτάρουμε.
- προσθέτουμε τις γαρίδες.
- Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τις ντομάτες, τον
πολτό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το ταμπάσκο (προαιρετικά).
- Αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου για 20 λέπτα.
- Αφαιρούμε τις γαρίδες από τη σάλτσα και τοποθετούμε σε ένα άλλο σκεύος.
- Στη σάλτσα προσθέτουμε 1 ποτήρι νερο, αν χρειαστεί κα δεύτερο, και μέσα σ'αυτή τη σάλτσα βράζουμε τα μακαρόνια.
- Λίγο πρίν ολοκληρωθεί ο βρασμός τοποθετούμε τις γαρίδες και μολίς έχει πιεί τελείως τη σάλτσα το φαγάκι μας είναι έτοιμο.