ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ WEB RADIO

00:00:00

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Ερωτευμένη Καρδιά!

Υλικά συνταγής


  • 2 πακέτα μπισκότα με γέμιση σοκολάτας
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο, κρύο
  • 2 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
  • 250 γρ. φράουλες φρέσκες, κομμένες στα τέσσερα (πλυμένες και σκουπισμένες)
  • Για την κρέμα σοκολάτας
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 400 γρ. σοκολάτα με περισσότερη από 60% περιεκτικότητα σε κακάο, θρυμματισμένη
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. λικέρ φράουλα ή κονιάκ
  • λίγες φρέσκες φράουλες για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το λιωμένο αλλά κρύο βούτυρο. Με κουτάλι ανακατεύουμε καλά να νοτίσει το μείγμα. Το απλώνουμε σε φόρμα– καρδιά. Πατάμε την επιφάνεια να ισιώσει. Απλώνουμε τη μαρμελάδα και την αλείφουμε. Απλώνουμε τις φράουλες σε μια στρώση και τις πατάμε με το χέρι να κολλήσουν. Παγώνουμε τη βάση της τούρτας για 30΄. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα σοκολάτας: Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος να έρθει σε σημείο βρασμού. Βάζουμε τη σοκολάτα σε μπολ. Περιχύνουμε με την κρέμα. Σκεπάζουμε για 1΄. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε το λικέρ και το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα να γυαλίσει το μείγμα. Προσοχή: Αν δεν ζεστάνουμε καλά την κρέμα, η σοκολάτα δεν θα λιώσει και το μείγμα δεν θα πήξει. Αφήνουμε 10΄-15΄ να κρυώσει το μείγμα. Το αδειάζουμε σιγά σιγά πάνω στη βάση με τις φράουλες. Βάζουμε στο ψυγείο. Σε 2-3 ώρες, ανάλογα με την ψύξη του ψυγείου που έχουμε, θα είναι έτοιμη.
Πρόταση:
Λίγο πριν σερβίρουμε, αφήνουμε την τούρτα για 10΄-15΄ σε θερμοκρασία δωματίου. Βουτάμε ένα μαχαίρι σε ζεστό νερό και ξεκολλάμε την τούρτα από τα τοιχώματα. Κόβουμε σε κομμάτια κατά τον ίδιο τρόπο (μαχαίρι σε ζεστό νερό). Γαρνίρουμε κάθε κομμάτι με λίγες φράουλες. 

ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ Βy Ελένη Μαυρομάτη

ΥΛΙΚΑ
1 ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟΥ ΛΑΔΙ
11/2 ΠΟΤΗΡΙ ΖΑΧΑΡΗ
2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
1 ΚΕΣΕΔΑΚΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
ΞΥΣΜΑ ΚΙ ΧΥΜΟ ΑΠΟ 2 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ
3-4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΚΑΚΑΟ
1 ΦΑΡΙΝΑ (ΑΛΕΥΡΙ)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΧΤΥΠΑΜΕ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΛΑΔΙ ΚΙ ΖΑΧΑΡΗ ΚΙ ΡΙΧΝΟΜΕ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΚΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ. ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΕ ΦΟΡΜΑ ΚΕΙΚ Ή ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΤΑΨΙ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΚΑΤΙ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΚΑΡΔΙΑ. ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΥΣ ΟΤΙ ΤΑΨΙ ΘΕΛΕΤΕ.
ΨΗΝΕΤΕ ΣΤΟΥΣ 180 ΓΙΑ 40 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ.
ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ Ή ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΚΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ. ΒΑΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΦΡΟΥΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ......ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΦΡΑΟΥΛΑ, ΜΠΑΝΑΝΑ, ΑΝΑΝΑΣ, ΚΙ ΠΑΣΜΑΛΙΣΜΑ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ.
ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΑΣ ΚΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ!!!!!!!
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ

Λουκανικοπιτάκια Καλαμποκιού on a stick! By Φωτεινή Χατζηφωτίου


Υλικά (για 18 λουκανικοπιτάκια)

1 κούπα γάλα 1% (1 κούπα = 250 ml)
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κούπα καλαμποκάλευρο
1 κούπα και επιπλέον 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
Μια τσιμπιά μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά ή καυτερή
9 μεσαία λουκάνικα Φρανκφούρτης
9 ξυλάκια για σουβλάκια
1 αυγό
Λίγο σουσάμι

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα απλά να ζεσταθεί να μην καίει και το αδειάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την μαγιά, την μια κουταλιά της ζάχαρης και την αφήνουμε να "ξυπνήσει" για 2 λεπτά μέχρι να ετοιμάσουμε τα στερεά υλικά μας. Ανακατεουμε σε ενα μπολ, το καλαμποκάλευρο με το σταρένιο αλέυρι, το αλάτι, την σόδα και την πάπρικα. Αφου λοιπόν δουμε την μαγιά να έχει αφρίσει στο γάλα, προσθέτουμε σε αυτό την υπόλοιπη ζάχαρη και το ελαιόλαδο. Ανακατεουμε με κουτάλι για λίγο και προσθέτουμε το μείγμα με τα αλεύρια ανακατεύοντας με κουτάλι.Ανακατεύουμε με το κουτάλι όλα τα υλικά μαζί για λίγο δεν χρειάζεται πολύ ανακάτεμα.Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε την ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο (μακριά απο κρύο και ρεύματα) για 45 λεπτά με μία ώρα. Παίρνουμε τα λουκάνικα, τα κόβουμε στην μέση και σπάμε στην μέση και τα ξυλάκια. Περνάμε τα ξυλάκια στα λουκάνικα και τα αφήνουμε στην άκρη.Μόλις φουσκώσει η ζύμη μτην αναποδογυρίζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια, πασπαλίζουμε λίγο αλέυρι απο πάνω και την διπλώνουμε 2-3 φορές. Δεν θέλει ζύμωμα. Την χωρίζουμε σε 18 κομμάτια.Παίρνουμε και πλάθουμε κάθε μπαλάκι σε όσο μεγαλύτερο κορδόνι μπορούμε,κρατάμε το λουκάνικο απο το ξυλάκι και τυλίγουμε το κορδόνι της ζύμης γύρω απο το λουκάνικο. Θα δείτε ότι γίνεται πανεύκολα, σχεδόν τυλίγεται μόνο του! Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 230 βαθμούς και τοποθετούμε τα λουκανικοποτάκια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Τα περνάμε με το χτυπημένο αυγό, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι,Και τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.
Σερβίρουμε με κέτσαπ, μουστάρδα ή ότι άλλο θέλετε!
Καλή Όρεξη!!!