ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ WEB RADIO

00:00:00

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Η original συνταγή των γνωστών CINNABONS!!



Υλικά:
Ζύμη:
  • 600 γρ. αλεύρι
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 8 γρ. μαγιά (1 φακελάκι)
  • 220 γρ. χλιαρό γάλα
  • 70 γρ. μαργαρίνη
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γ. αλάτι
Γέμιση:
  • 200 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 3-4  κ.σ. κανέλα
  • 70 γρ. μαργαρίνη
Σάλτσα τυριού:
  • 110 γρ. μαργαρίνη
  • 200 γρ. άχνη
  • 120 γρ. τυρί φιλαδέλφεια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 κ.γ. βανίλια υγρή
Εκτέλεση:


1.      Ανακατεύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα να διαλυθεί καλά.
2.      Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαργαρίνη και τ' αυγά.
3.      Προσθέτουμε το γάλα με τη μαγιά και ζυμώνουμε καλά φτιάχνοντας μια ζύμη την οποία αφήνουμε σκεπασμένη για 1- 1 1/2 ώρες σε ζεστό μέρος ή μέχρι να διπλασιαστεί.
4.      Όταν έχει φουσκώσει η ζύμη μας την ξαναζυμώνουμε και την ανοίγουμε σε ορθογώνιο φύλλο 55 X 40 εκ.
5.      Το αλοίφουμε με τη μαργαρίνη και πασπαλίζουμε με το μείγμα ζάχαρης - κανέλας σε όλη την επιφάνεια.
6.      Τυλίγουμε το φύλλο μας προσεχτικά σε ρολό από την φαρδιά μεριά και το κόβουμε σε κομμάτια 5 εκ.
7.      Τοποθετούμε τα ρολάκια μας σε ένα ταψί με λαδόκολα το ένα μακρία από το άλλο γιατί φουσκώνουν πολύ και τα αφήνουμε  για 20-30 λεπτά.
8.      Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
9.      Καθώς θα ψήνονται τα ρολάκια μας φτιάχνουμε τη σάλτσα. Βάζουμε σε ένα μπολ την πολύ καλά μαλακωμένη μαργαρίνη και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με το μίξερ χειρός μέχρι να γίνει μια μαλακή σάλτσα.

Όταν ψηθούν τα cinnabons και καθώς είναι ζεστά τα αλοίφουμε με τη σάλτσα τυριού 

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ


Υλικά:
  • 12 Αυγά
  • 200 ml γάλα
  • 200 γραμμάρια φέτα σκληρή σε κομμάτια
  • 4 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας Μπέικιν πάουντερ
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι

Υλικά για τη γέμιση:
  • μπέικον
  • μανιτάρια
  • πιπεριά
Eκτέλεση:
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.


  • Λαδώνουμε με ένα πινέλο τον πάτο ενός πυρέξ και ρίχνουμε αρκετή φρυγανιά να πάει παντού και δεν ξεχνάμε και τα πλαϊνά του.


  • Ψιλοκόβουμε τα υλικά για τη γέμιση και σοτάρουμε ότι λαχανικά έχουμε να χρησιμοποιήσουμε.


  • Χτυπάμε τα αυγά με λίγο γάλα, προσθέτουμε το μπέικιν, αλάτι και πιπέρι.


  • Βάζουμε τα υλικά για τη γέμιση στον πάτο του ταψιού προσέχοντας να μην χαλάσουν την κρούστα της φρυγανιάς ώστε να μην κολλάει η ομελέτα στο ταψί μετά.


  • Προσθέτουμε το μείγμα των αυγών προσεκτικά και μεταφέρουμε το ταψί στο φούρνο.
  • Ψήνουμε για μία ώρα ελέγχοντας να έχει ψηθεί η ομελέτα μας και στο κέντρο του ταψιού.
 

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Γεμιστά cupcakes σοκολάτας

Υλικά:
  • 140 γρ. αλέυρι γ.ο.χ
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 1/4 κ.γ αλάτι
  • 120 γρ. βραστό νερό
  • 40 γρ. κακάο
  • 60 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 κ.σ. σκόνη εσπρέσο
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 120 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 120 γρ. σπορέλαιο
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γ. βανίλια σιρόπι
Για τη γέμιση
  • 500 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 70 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 125 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 βανίλιες ή 1 κ.γ. σιρόπι βανίλιας
Για την επικάλυψη
  • 120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 
Εκτέλεση:
Για τα cupcakes
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Βουτυροαλευρώνουμε 12 φορμάκια ή βάζουμε τα ειδικά χαρτάκια για cupcakes.
  • Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε ένα μπολ με ζεστό νερό. Ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα και ρίχνουμε μέσα το κακάο και τον καφέ. Ανακατεύουμε καλά.
  • Ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και το σπορέλαιο. Προσθέτουμε μέσα και τα αυγά και τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Ρίχνουμε και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Tέλος ρίχνουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Χωρίζουμε το μείγμα μας σε ίσα μέρη στα φορμάκια μέχρι τα 2/3 του. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
  • Αφήνουμε τα cupcakes να κρυώσουν μέσα στα φορμάκια για δέκα λεπτά. Τα αφαιρούμε από τις φόρμες και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 1 ώρα.
Για τη γέμιση
  • Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με την άχνη μέχρι να αφρατέψει. Ρίχνουμε το τυρί κρέμα και το σιρόπι βανίλιας και χτυπάμε ξανά. Βάζουμε τη γέμιση μας σε ένα κορνέ.
Για την επικάλυψη
  • Βάζουμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ με μία μεμβράνη μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων για 1,5 λεπτό στα 800 watt.
  • Αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά . Με ένα μαχαίρι κόβουμε το πάνω μέρος του cupcake γύρω γύρω ,έχοντας κλήση 45 μοίρες  και βγάζουμε ένα κωνικό μέρος από το cupcake.
  • Αυτό το μέρος που βγάλαμε το κόβουμε σχεδόν όλο και κρατάμε μόνο το πάνω μέρος για να το χρησιμοποιήσουμε σαν καπάκι στο cupcake μας. Με το κορνέ μας γεμίζουμε το cupcake με τη γέμιση και βάζουμε το καπάκι μας από πάνω. Αλείφουμε με την επικάλυψη το καπάκι από το cupcake μας.
Μια συνταγή του Άκη Πετρετζίκη