ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ WEB RADIO

00:00:00

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Γιουβέτσι με Μοσχαράκι

Υλικά:
  • 1 κιλό μοσχάρι
  • 500 γρ. κριθαράκι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 5 γαρύφαλλα
  • 500 γρ. τριμμένη ντομάτα σε κονσέρβα
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 3 ποτήρια νερό
Eκτέλεση:
  1. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο και στη συνέχεια το κρέας για 5 - 10 λεπτά. Ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
  2.  Ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά με τα 2 από τα 3 ποτήρια νερό. Αφού πάρει βράση το φαγητό, κατεβάζουμε σε χαμηλή φωτιά και ψήνουμε για 45 λεπτά με 1 ώρα.
  3. Σε πήλινο ανοιχτό σκεύος ή σε ένα ταψί ρίχνουμε το κριθαράκι και το ζουμί από το κρέας. Αφαιρούμε την κανέλλα, τα φύλλα της δάφνης, ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό και ανακατέυουμε. Τέλος ρίχνουμε και το κρέας.
  4. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στο φούρνο για 15 λεπτά, μέχρι να γίνει και το κριθαράκι.
 

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

ΦΥΛΛΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΓΙΑ ΠΙΤΕΣ by Ελένη Μαυρομάτη

Υλικά:
 
  • 5 φλιτζανια αλευρι
  • 2 1/2 φλιτζανια νερο
  • 1 φλιτζανακι λαδι
  • 2 κουταλιες της σουπας ξυδι
  • Λιγο αλατι

Εκτελεση:
βαλτε σε μια μικρη λεκανιτσα το αλευρι αφου κρατησετε λιγοτερο απο μισο φλιτζανι για το αλευρωμα κι ανοιξτε του μια λακουβιτσα στο κεντρο. Ριξτε μεσα το λαδι, το αλατι, κι το ξυδι κι ανακατεψτε. Προσθεστε το νερο κι ζυμωστε καλα. Φτιαξτε μια μπαλα κι αφηστε τη σε δροσαρο μερος για 1 ωρα. Αλευρωστε μια λεια επιφανεια κι ανοιξτε τη ζυμη με τον πλαστη. Φτιαξτε φυλλα στο παχος που θελετε.

Κοτόπουλο λεμονάτο με ρύζι στην κατσαρόλα

Υλικά:
  • 3 φιλέτα κοτόπουλο χωρίς δέρμα και κόκαλα κομμένο σε λωρίδες
  • 2 μέτρια λεμόνια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 3/4 κούπας σάλτσα σόγιας
  • 4 σκελίδες σκόρδο, 2-3 φέτες φρέσκο τζίντζερ
  • 4-5 κλωναράκια δενδρολίβανο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • ελαιόλαδο
Για το ρύζι
  • 1 κούπα ρύζι μπασμάτι
  • 2 κούπες νερό βραστό
  • 1 φακελάκι τσάι πράσινο
  • αλάτι / πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Eκτέλεση:

  • Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και όταν κάψει καλά βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και σοτάρουμε εκεί τις φέτες λεμονιού μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Αφαιρούμε από το τηγάνι και τις κρατάμε σε ένα μπολ.
  • Βάζουμε τις φέτες του κοτόπουλου σε ένα μπολ με λίγο ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
  • Σοτάρουμε το κοτόπουλο στο ίδιο τηγάνι αφού όμως το έχουμε σκουπίσει καλά και το έχουμε κάψει πάλι. Κατά τη διάρκεια που σοτάρουμε ρίχνουμε μέσα το σκόρδο, τις φέτες τζίντζερ και το δεντρολίβανο.
  • Μόλις το κοτόπουλο πάρει χρώμα προσθέτουμε τις φέτες λεμονιού και τη σόγια, καπακώνουμε και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά. (Βράζουμε για 5 λεπτά με καπάκι και μετά το αφαιρούμε μέχρι να δέσει)
  • Αν δούμε ότι έχει πολλά υγρά το φαγητό μας βράζουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι, ρίχνοντας το σιγά σιγά μέχρι να ισορροπήσει η αρμύρα από την σόγια και η σος από το λεμόνι.(Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον μέλι. Θα πρέπει να ισορροπεί η γεύση του μελιού, της σόδας και του λεμονιού)
Για το ρύζι
  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και σιγοβράζουμε σκεπασμένο για 10 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά, αφήνουμε το ρύζι σκεπασμένο για άλλα 5 και σερβίρουμε με το κρέας και τη σάλτσα.
 Μια συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

ΜΗΛΟΠΙΤΑ By Sandra

Υλικά:
  • 6 μήλα
  • 300γρ μπισκότα Digestive
  • 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου
  • 1 1/2 φλ γάλα φρέσκο
  • 1 βιτάμ
  • 1/4 φλ.ζάχαρη
Εκτέλεση:

Καθαρίζετε τα μήλα και τα κόβετε σε λεπτές φέτες.Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι 2-3 κ.σ. βούτυρο με τη ζάχαρη και όταν αρχίσει να λιώνει η ζάχαρη ρίχνετε τα μήλα,και τα αφήνετε να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.
Για να ετοιμάσετε την βάση,τρίβετε στο μπλέντερ τα μπισκότα.Ζεσταίνετε 100 γρ βούτυρο και όταν λιώσει το ανακατεύετε με τα μπισκότα.
Παίρνετε ένα ρηχό ταψί 24εκ και στρώνετε τη βάση του με λαδόκολα.Απλώνετε το μείγμα με τα μπισκότα και το πατάτε με τα χέρια σας για να καλύψει τη βάση και τα τοιχώματα.
Ετοιμάζετε την κρέμα βανίλια σύμφωνα με τις οδηγίες και την αδειάζετε στη βάση.Απλώνετε από πάνω τα μήλα πασπαλίζοντας με λίγη κανέλλα αν θέλετε.
Βάζουμε την μηλόπιτα στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!!

ΕΛΙΟΨΩΜΟ

Υλικά:
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γλ. περίπου αλάτι
  • 25 γρ. νωπή μαγιά ή 9 γρ. ξηρή.
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2,5 κούπες τσαγιού νερό (αν χρειαστει προσθέτουμε 1/4 ακόμα)
  • 300 γρ. πράσινες ελιές, τεμαχισμένες σε ροδέλες
Eκτέλεση:
  1. Ζυμώνουμε τα υλικά όλα μαζί εκτός από τις ελιές, μέχρι η ζύμη να γίνει λεία κι ελαστική.
  2. Προσθέτουμε τις ελιές και συνεχίζουμε το ζύμωμα.
  3. Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος, μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.
  4. Σχηματίζουμε 2-3 καρβελάκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 220 βαθμούς, φούρνο, για 40 λεπτά περίπου.