Υλικά:
- 1 κιλό μοσχάρι
- 500 γρ. κριθαράκι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 ποτήρι λάδι
- 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
- 2-3 φύλλα δάφνης
- μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αλάτι
- πιπέρι μαύρο
- 1 ξύλο κανέλας
- 5 γαρύφαλλα
- 500 γρ. τριμμένη ντομάτα σε κονσέρβα
- 1 κύβο λαχανικών
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη
- 3 ποτήρια νερό
- Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο και στη συνέχεια το κρέας για 5 - 10 λεπτά. Ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά με τα 2 από τα 3 ποτήρια νερό. Αφού πάρει βράση το φαγητό, κατεβάζουμε σε χαμηλή φωτιά και ψήνουμε για 45 λεπτά με 1 ώρα.
- Σε πήλινο ανοιχτό σκεύος ή σε ένα ταψί ρίχνουμε το κριθαράκι και το ζουμί από το κρέας. Αφαιρούμε την κανέλλα, τα φύλλα της δάφνης, ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό και ανακατέυουμε. Τέλος ρίχνουμε και το κρέας.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στο φούρνο για 15 λεπτά, μέχρι να γίνει και το κριθαράκι.