skip to main |
skip to sidebar
Υλικά:
-
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
2 κ.γλ. περίπου αλάτι
-
25 γρ. νωπή μαγιά ή 9 γρ. ξηρή.
-
5 κ.σ. ελαιόλαδο
-
2,5 κούπες τσαγιού νερό (αν χρειαστει προσθέτουμε 1/4 ακόμα)
-
300 γρ. πράσινες ελιές, τεμαχισμένες σε ροδέλες
Eκτέλεση:
-
Ζυμώνουμε τα υλικά όλα μαζί εκτός από τις ελιές, μέχρι η ζύμη να γίνει λεία κι ελαστική.
-
Προσθέτουμε τις ελιές και συνεχίζουμε το ζύμωμα.
-
Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος, μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.
-
Σχηματίζουμε 2-3 καρβελάκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 220 βαθμούς, φούρνο, για 40 λεπτά περίπου.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου