ΥΛΙΚΑ:
- 1 1/2 φλ. μούστο
- 1 φλ. ζάχαρη
- 1 κ.γλ. κανέλα
- 1/2κ.γλ. γαρύφαλο
- 1 κ.γλ. τσίπουρο ή κονιάκ
- 1/2φλ. σταφίδες μουλιασμένες στο τσίπουρο ή το κονιάκ
- 1 φλ. καλαμποκέλαιο
- 1 φλ. αλυσίβα (σταχτόνερο) (εγώ έβαλα σόδα)
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- 3 φλ. αλεύρι
- 1 πρέζα αλάτι
- ξύσμα πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το λάδι.
- Προσθέτουμε τον μούστο, την αλυσίβα (έβαλα σόδα), τις σταφίδες με το τσίπουρο ή το κονιάκ, την κανέλα, το γαρύφαλο, την βανίλια, αλάτι και το ξύσμα πορτοκάλι.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε στο μείγμα μαζί με το μπέικιν πάουντερ, μέχρι το μείγμα να γίνει όπως του κέικ.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
- Αν θέλουμε αφού κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη.
Καλή επιτυχία!!!