ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ WEB RADIO

00:00:00

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Καρυδόπιτα με γλάσο σοκολάτας

Υλικά:
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελάδος
  • 1 κεσεδάκι φρυγανια τρμμένη
  • 1 κεσεδάκι σπορέλαιο
  • 200-250 γραμμάρια καρύδια τριμμένα
  • 2 αυγά
  • 3/4 του φλυτζανιού ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι κανέλα
  • 2 κουταλάκια μπέκιν
  • 2 κουταλάκια σόδα φαγητού
  • 1 βανίλια
  • 1 φλυτζάνι αλέυρι

Για το σιρόπι
  • 3 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 2 φλυτζάνια νερό
  • 1/2 λεμόνι (τον χυμό του λεμονιού)

Για την επικάλυψη
  • 1 1/2 κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος
  • 1 κρέμα γάλακτος (250ml)
 Εκτέλεση:
  • Μέσα σε ένα μπώλ ανακατεύουμε με μια κουτάλα όλα τα υλικά μαζί (τα αυγά τα χτυπάμε χώρια και προσθέτουμε στο πιο πάνω μίγμα).
  • Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ, ρίχνουμε το μιγμα
  • Ψήνουμε στους 180°c για 30 λεπτα περίπου. Αυτό το ελέγχετε με μια οδοντογυφίδα.
  • Αφού κρυώσει η καρυδόπιτα ετοιμάζουμε το σιρόπι και σιροπιάζουμε.
  • Σε μπεν-μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα αφού πρώτα προσθέσουμε και την κρέμα γάλακτος.
  • Μόλις λιώσει περιχύνουμε με την σοκολάτα την καρυδόπιτα. 
Καλή επιτυχία!!!!

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Σουπιές Κρασάτες

Υλικά:
1 κιλό σουπιές κομμένες σε κομμάτια
6 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 πιπεριές Φλωρίνης
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα ψιλοκομμένη
1 συσκευασία  Pummaro
4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 ποτήρι νερού κόκκινο ξηρό κρασί
1 κ.γλ. ζάχαρη
Αλάτι και πιπέρι
μπαχάρι
1 φλ. τσ. ελαιόλαδο
 
Εκτέλεση: 
Στην κατσαρόλα, βάζουμε τις φέτες του κρεμμυδιού και τις βράζουμε με λίγο νερό για 2-3 λεπτά και ρίχνουμε το νερό.
Στην ίδια κατσαρόλα, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές,  και τις σουπιές και τα ζεματισμένα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο και τα σωτάρουμε για 4-5 λεπτά. 
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. 
Προσθέτουμε τη ψιλοκομμένη ντομάτα και το Pummaro, το μαϊντανό, τον άνηθο, τη ζάχαρη, το αλατοπίπερο και το μπαχάρι και 1 ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν.
Εάν χρησιμοποιήσουμε απλή κατσαρόλα, τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά, προσέχοντας πάντα, κάθε φορά που λιγοστεύει το νερό τους να το αναπληρώνουμε μέχρι οι σουπιές να μαλακώσουν.
Όταν το φαγητό μας είναι έτοιμο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να μείνει με το ζουμάκι του. Καλή Όρεξη!!
Σερβίρουμε με ρύζι....