Υλικά:
Για το σιρόπι
Για την επικάλυψη
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελάδος
- 1 κεσεδάκι φρυγανια τρμμένη
- 1 κεσεδάκι σπορέλαιο
- 200-250 γραμμάρια καρύδια τριμμένα
- 2 αυγά
- 3/4 του φλυτζανιού ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι κανέλα
- 2 κουταλάκια μπέκιν
- 2 κουταλάκια σόδα φαγητού
- 1 βανίλια
- 1 φλυτζάνι αλέυρι
Για το σιρόπι
- 3 φλυτζάνια ζάχαρη
- 2 φλυτζάνια νερό
- 1/2 λεμόνι (τον χυμό του λεμονιού)
Για την επικάλυψη
- 1 1/2 κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος
- 1 κρέμα γάλακτος (250ml)
- Μέσα σε ένα μπώλ ανακατεύουμε με μια κουτάλα όλα τα υλικά μαζί (τα αυγά τα χτυπάμε χώρια και προσθέτουμε στο πιο πάνω μίγμα).
- Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ, ρίχνουμε το μιγμα
- Ψήνουμε στους 180°c για 30 λεπτα περίπου. Αυτό το ελέγχετε με μια οδοντογυφίδα.
- Αφού κρυώσει η καρυδόπιτα ετοιμάζουμε το σιρόπι και σιροπιάζουμε.
- Σε μπεν-μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα αφού πρώτα προσθέσουμε και την κρέμα γάλακτος.
- Μόλις λιώσει περιχύνουμε με την σοκολάτα την καρυδόπιτα.