ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ WEB RADIO

00:00:00

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Μπακαλιάρος Τηγανητός

Υλικά:
  • 1,5 κιλό μπακαλιάρο φιλέτο υγράλατο
  • νερό
  • λίγο αλεύρι για πανάρισμα
  • σπορέλαιο για τηγάνισμα
Για το κουρκούτι:
  • 500 γρ. νερό σε θερμοκρασία δωματίου

  • 500 γρ. αλεύρι γ.o.x.
  • 1 κουτάκι μπύρα (330 γρ.) σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 φακελάκια μαγιά ξερή

  • 2 καλές πρέζες ζάχαρη

  • 1 πρέζα αλάτι
 Eκτέλεση:
  • Ξαλμυρίζουμε το ψάρι για 2-3 μέρες (βάζουμε το ψάρι σε ένα μπολ και το καλύπτουμε με νερό και αλάτι το οποίο αλλάζουμε συχνά).
  • Στραγγίζουμε καλά το ψάρι μας,στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας ώστε να είναι στεγνό και να πιάσει καλά το κουρκούτι επάνω του.
  • Αφαιρούμε το δέρμα από το ψάρι με προσοχή τραβώντας από τη μεριά της ουράς προς το κεφάλι με τα χέρια. 
  • Καλό είναι να αφαιρέσουμε τα κόκαλα από το ψάρι,αν δεν έχουμε το ειδικό τσιμπιδάκι για να τα βγάλουμε μπορούμε να αφαιρέσουμε το κεντρικό κομμάτι που υπάρχουν τα κόκαλα με ένα κοφτερό μαχαίρι. 
  • Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι με πολύ σπορέλαιο στη φωτιά μέχρι το λάδι να φτάσει τους 180 βαθμούς.
  • Κόβουμε το μπακαλιάρο σε κομμάτια της αρεσκείας μας (προσοχή να είναι ίδια σε μέγεθος και πάχος για να τηγανιστούν ομοιόμορφα). 
  • Το κάθε κομμάτι το βουτάμε σε ένα μπόλ που έχουμε ρίξει αλεύρι στο οποίο έχουμε ανακατέψει λίγο αλάτι και πιπέρι, το τινάζουμε να φύγει το επιπλέον αλεύρι και μετά το βουτάμε στο κουρκούτι.
  • Τινάζουμε το παραπανίσιο κουρκούτι και τηγανίζουμε μέχρι να χρυσίσει γυρίζοντάς το αν χρειαστεί.
  • Τον μπακαλιάρο δεν τον ρίχνουμε απότομα στο καφτό λάδι. Πρώτα βάζουμε το μισό ψάρι και μόλις φουσκώσει λίγο το κουρκούτι τότε ρίχνουμε και το άλλο μισό μέσα στο τηγάνι.
  • Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές και όλο σε λαδόκολλα για πιο αυθεντικό ύφος