ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ WEB RADIO

00:00:00

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

ΜΑΡΙΝΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΟ BARBEQUE

1. Μαρινάδες για κοτόπουλο
Τρείς διαφορετικές μαρινάδες για να καλύψουν όλα τα γούστα. Απλώστε τις με πινέλο πάνω στα κομμάτια του κοτόπουλου και αφήστε τα για τουλάχιστον 4 ώρες στο ψυγείο. Στη συνέχεια ψήστε το κοτόπουλο στη σχάρα, αλείφοντας κατά καιρούς με την υπόλοιπη μαρινάδα. (Κάθε μαρινάδα είναι αρκετή για να μαρινάρετε ένα μικρό κοτόπουλο τεμαχισμένο ή 4 φιλέτα από στήθος)

Μαρινάδα με πορτοκάλι και ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
ξύσμα 1 πορτοκαλιού
3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Μαρινάδα με κύμινο και κανέλα
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας τριμμένο κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
½ κουταλάκι του γλυκού καυτερό κόκκινο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
ξύσμα από ένα lime
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

Μαρινάδα με γιαούρτι και κόλιανδρο
100g γιαούρτι στραγγιστό
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
χυμό ενός λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα φύλλα κόλιανδρου
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού κοπανισμένους σπόρους κόλιανδρου
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
 
 
2.Μαρινάδες για χοιρινό
Αφήστε τις μπριζόλες για τουλάχιστον 6 ώρες μέσα στη μαρινάδα ώστε να πάρουν τις μυρωδιές της μαρινάδας και να μαλακώσει το κρέας (υλικά για 3-4 μέτριες μπριζόλες).

Μαρινάδα με κρασί και κόλιανδρο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού κοπανισμένους σπόρους κόλιανδρου
1 κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι σε κόκκους
 
Μαρινάδα με πορτοκάλι και μέλι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 κουταλιές της σούπας μέλι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Μαρινάδα με μπύρα και κρεμμύδι
1 ποτήρι μπύρα
2 κρεμμύδια σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
 
Μαρινάδα με ρίγανη και μαϊντανό
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
1 κουταλιά του γλυκού μαύρο πιπέρι
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
 
 
3.Μαρινάδες για αρνί
Τα υλικά είναι για περίπου 1 κιλό παϊδάκια αρνιού.

Μαρινάδα με θυμάρι, σκόρδο και κρεμμύδι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο θυμάρι
Χυμό και ξύσμα 1 λεμονιού
 
Μαρινάδα με μέντα και λεμόνι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα μέντας ψιλοκομμένα
Χυμό και ξύσμα 1 λεμονιού
 
Μαρινάδα με γιαούρτι και φασκόμηλο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
100γρ γιαούρτι
3 κλωναράκια φασκόμηλο
 
 

SPRING ROLLS

Yλικά:
  • 1/2 κοτόπουλο στήθος
  • 1 κουτί μανιτάρια
  • 1 καρότο
  • λάχανο
  • 1/2 κουτί μπαμπού
  • 1/2 κουτί ρίζες φασολιού
  • 1 κρεμμύδι
  • 2κ.γ cherry (osborne medium)
  • 6κ.σ. νερό
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 2κ.γ ζάχαρη
  • 2κ.γ σόγια
  • 4κ.γ σησαμέλαιο
  • 2κ.γ κορν φλάουερ
  • λίγο κάρυ και λίγο τζίντζερ
Εκτέλεση:
  1. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά σε μακριές λωρίδες.
  2. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
  3. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά,το κρασί το νερό και τα μπαχαρικά και αφήνουμε να μαλακώσουν για 5-10 λεπτά.Στο τέλος δένουμε την σάλτσα με το κορν φλάουερ.
  4.  Αφήνουμε να κρυώσουν. 
  5. Σε κάθε φύλλο βάζουμε 2 κ.σ λαχανικά και τυλίγουμε τα ρολάκια όπως φαίνεται στις εικόνες:
  6. Τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι ή μπορούμε να τα κάνουμε ακόμα και στο φούρνο για μια πιο light εκδοχή. 

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ(χωρίς λάδι)

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φλ. μανιτάρια σε φετούλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο (ή 1 κ.γ σε σκόνη)
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • 1 φλ. ρύζι για ριζότο
  • 2 φλ. ζωμό λαχανικών 
  • αλάτι, πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και προσθέτουμε ελάχιστο νερό μέχρι να εξατμιστεί και επαναλαμβάνουμε μέχρι να μαλακώσει.
  2. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο και αφήνουμε για 5-8 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι τα μανιτάρια να βγάλουν τα υγρά τους και να πάρουν ελαφρύ καφέ χρώμα. 
  3. Προσθέτουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε το κρασί και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  5. Προσθέτουμε το ζωμό και αλατοπιπερώνουμε. 
  6. Αφήνουμε για περίπου 8 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  7. Σερβίρετε με λίγο μαϊντανό πάνω και έτοιμο το ριζότο μας!

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Χυλοπίτες με μπουτάκια κοτόπουλου και τέλεια σάλτσα

Υλικά:

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 μπουτάκια κοτόπουλου με την πέτσα και το κόκαλο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε μικρά καρέ ή τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
  • 1/2 φλιτζ. κόκκινο ξηρό κρασί n ζωμό κότας ή ζεστό νερό
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 κλαδάκι θυμάρι
  • 2 φλιτζ. ντομάτες ψιλοκομμένες
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 500 γραμμ. χυλοπίτες μακριές (ή ταλιατέλες)   
Εκτέλεση


1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα (φαρδιά και ρηχή). Σε μέτρια φωτιά ροδίζουμε τα μπουτάκια γύρω γύρω μέχρι η πέτσα τους να γίνει τραγανή, περίπου 8΄-10΄.
Αφού τα ροδίσουμε καλά, τα βγάζουμε σε πιατέλα και τα σκεπάζουμε.
2. Στο ίδιο σκεύος προσθέτουμε στο υπάρχον λίπος, το κρεμμύδι και το καρότο. Μόλις το κρεμμύδι γίνει διάφανο, μετά από περίπου 5΄-6΄, τότε προσθέτουμε ξανά τα μπουτάκια και τα βότανα (δαφνόφυλλο και θυμάρι). Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε το κρασί να εξατμιστεί εντελώς, για περίπου 5΄-6΄.
3. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και ρίχνουμε το ζωμό κότας ή ζεστό νερό ώστε να μισοσκεπαστούν τα μπουτάκια. Σκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα και 15΄ ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο.
Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό.
4. Με λαβίδα αφαιρούμε τα μπουτάκια μόλις βράσουν. Συνεχίζουμε να βράζουμε τη σάλτσα, χωρίς το καπάκι πλέον. Ξεκοκαλίζουμε τα μπουτάκια, αφαιρώντας πέτσα και κόκαλα. Με τα χέρια διαλύουμε το ψαχνό σε μικρές μπουκίτσες και το ρίχνουμε στη σάλτσα. Σε αυτή τη φάση η σάλτσα μας πρέπει να είναι πυκνή, γεμάτη αρώματα και τέλεια στη γεύση!
5. Βράζουμε τα ζυμαρικά και αφού τα στραγγίσουμε τα ισομοιράζουμε σε πιάτα. Τα περιχύνουμε με την υπέροχη πυκνή σάλτσα κοτόπουλου.

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Ετοιμαστείτε να αποκτήσετε ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα, υγιές δέρμα, περισσότερη ενέργεια και καλύτερη διάθεση!




Το κρύο μάς κάνει να μένουμε στο σπίτι και να κουλουριαζόμαστε στα ζεστά. Δυστυχώς, όμως, τον χειμώνα αρρωσταίνουμε πιο εύκολα. Για τις πολυάσχολες εργαζόμενες μητέρες, το αν θα μείνουν υγιείς και δραστήριες ή θα «υποκύψουν» σε κάποια ίωση έχει να κάνει με το πόσο ισχυρό είναι το ανοσοποιητικό τους. Ενσωματώνοντας τις παρακάτω υπερτροφές στο διαιτολόγιό σας, μπορείτε να ενδυναμωθείτε μέσω της διατροφής σας. Πρόκειται για είδη που μπορείτε να βρείτε εύκολα σε οποιοδήποτε σούπερ μάρκετ ή κατάστημα με συμπληρώματα διατροφής:
1. Θαυματουργά βότανα
Τα βότανα που ενισχύουν το ανοσοποιητικό μπορούν να καταναλώνονται τακτικά σαν τροφή. Ένα καλό παράδειγμα είναι το μορίνγκα, που φύεται στους πρόποδες των Ιμαλαΐων. Ένα άλλο είναι το τζίνσενγκ, που είναι γνωστό παγκοσμίως για την ικανότητά του να τονώνει και να ενδυναμώνει τον οργανισμό. Είναι μία από τις λεγόμενες «προσαρμογόνες», που βοηθούν τον οργανισμό να αντεπεξέλθει στην αγχωτική καθημερινότητα.
2. Υπερτροφές
Πρόκειται για φυτικές τροφές που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ευεργετικά για την υγεία μας συστατικά. Ορισμένες υπερτροφές που μπορείτε να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας είναι:
- το Camu camu, ένα μικρό φρούτο που φυτρώνει στα τροπικά δάση του Αμαζονίου. Είναι μία από τις τροφές με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και, ταυτόχρονα, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Μπορεί να καταναλωθεί σε καθημερινή βάση συνοδευόμενο από λεμόνι και μέλι σαν ένα ελιξίριο του ανοσοποιητικού, ενώ είναι ιδανικό για τα παιδιά, καθώς μπορεί να προστεθεί στους χυμούς τους. Δεν περιέχει ζάχαρη και η δοσολογία του μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες του κάθε οργανισμού.
- Το μπαομπάμπ είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, που δρουν ως «τροφή» (πρεβιοτικά) για τα ωφέλιμα βακτήρια του πεπτικού συστήματος που παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανοσοποίηση. Το μπαομπάμπ περιέχει πηκτίνη (ένα είδος ίνας), ασβέστιο, βιταμίνη C και σίδηρο, που το καθιστούν ένα σπουδαίο ενισχυτικό του ανοσοποιητικού.
-Τα μανιτάρια χρησιμοποιούνται ως ενισχυτικά του ανοσοποιητικού εδώ και αιώνες. Τα ιαπωνικά μανιτάρια είναι εξαιρετικά ισχυρά καθώς έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε εργοθειονίνη, μια μορφή της βιταμίνης D, και αντιοξειδωτικό που δεν καταστρέφεται κατά το μαγείρεμα. Τα μανιτάρια αυξάνουν την παραγωγή και τη δραστηριότητα των λευκών αιμοσφαιρίων, τα οποία καταπολεμούν τις λοιμώξεις. Τα είδη Shiitake, Maitake και Reishi είναι ίσως τα πιο αποτελεσματικά και μπορούν να καταναλώνονται σε καθημερινή βάση.
3. Προβιοτικά, πρεβιοτικά και τρόφιμα που περιέχουν καλλιέργειες
Το πεπτικό σύστημα, η πρώτη γραμμή άμυνας του ανοσοποιητικού σας συστήματος, βασίζει την ομαλή λειτουργία του σε ζωντανά βακτήρια (τη λεγόμενη «μικροχλωρίδα»). Τόσο τα πρεβιοτικά όσο και τα προβιοτικά ενισχύουν την υγεία του ανοσοποιητικού με το να βοηθούν την ανάπτυξη των ευεργετικών βακτηρίων του εντέρου, γι' αυτό και πρέπει να ενσωματωθούν στο καθημερινό σας διαιτολόγιο.
Μια εξαιρετική πηγή προβιοτικών είναι το απλό γιαούρτι που περιέχει ζωντανή καλλιέργεια – κάτι που αξίζει να ενσωματώσετε στην καθημερινή σας διατροφή – ενώ ταυτόχρονα καλές πηγές πρεβιοτικών αποτελούν τα σπαράγγια, η μπανάνα και η πικραλίδα. Άλλες καλές πηγές πρεβιοτικών και προβιοτικών είναι τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση και περιέχουν καλλιέργειες όπως το κιμτσί, η κομπούχα, το κόμμι γκουάρ, το ξινολάχανο και το κεφίρ.
4. Πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά
Τα φυτά περιέχουν χιλιάδες φυσικές ενώσεις που ονομάζονται φυτοχημικά και τα βοηθούν στην προστασία από μικρόβια, μύκητες και άλλες απειλές. Τα χημικά αυτά μπορούν να προστατέψουν και εσάς.
Αν μπορείτε, λοιπόν, επιλέξτε βιολογικά φρούτα και λαχανικά εποχής, καθώς τείνουν να περιέχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά. Τα λαχανικά με έντονα χρώματα είναι καλύτερο να καταναλώνονται ωμά.
Τα πιο ισχυρά από όλα τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται σε τρόφιμα μπορούν να βρεθούν στην οικογένεια των καρπών από θάμνους, π.χ. blueberries, βατόμουρα, κράνμπερι και φράουλες. Οι ανθοκυανίνες δίνουν στα διάφορα αυτά είδη καρπών το πλούσιο, βαθύ χρώμα τους (π.χ. βαθύ κόκκινο ή μωβ). Επιπλέον, οι καρποί αυτοί έχουν πολύ μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C.
Μερικά ακόμη παραδείγματα φυτοχημικών –και των τροφών στις οποίες περιέχονται– που ενισχύουν το ανοσοποιητικό είναι:
- Τα καροτενοειδή κίτρινου χρώματος που περιέχονται στη γλυκοπατάτα και την κίτρινη κολοκύθα
- Το κόκκινο λυκοπένιο που υπάρχει στις ντομάτες και στα φρούτα γκουάβα
- Η άσπρη αλλισίνη του σκόρδου
- Η κερσετίνη στα κρεμμύδια
- Η ρεσβερατρόλη στα κόκκινα σταφύλια και το κόκκινο κρασί
5. Πράσινο τσάι
Είναι καλό να πίνετε συχνά πράσινο τσάι. Αυτό το δημοφιλές ρόφημα από την Κίνα βοηθά στον περιορισμό των φλεγμονών, απομακρύνει τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες από τον οργανισμό και προστατεύει τα κύτταρα από την καταστροφή του DNA.
6. Ψευδάργυρος
Ο μεταλλικός και αντιοξειδωτικός ψευδάργυρος συχνά υποτιμάται, παρόλο που είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό ενισχυτικό του ανοσοποιητικού. Βοηθά στην ανάρρωση και στην αποφυγή των λοιμώξεων. Περιέχεται κυρίως στο μοσχαρίσιο κρέας, γι' αυτό και οι χορτοφάγοι οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ό,τι αφορά την πρόσληψη ψευδαργύρου. Μια ακόμη καλή πηγή ψευδαργύρου είναι οι κολοκυθόσποροι.
7. Αποτοξινωτικοί παράγοντες
Ορισμένα συστατικά βοηθούν τον οργανισμό να αποτοξινωθεί. Με αυτό τον τρόπο, αποφορτίζεται το ανοσοποιητικό σύστημα. Ένα παράδειγμα είναι η χλωροφύλλη, ένα αντιοξειδωτικό που περιέχεται σε όλα τα πράσινα λαχανικά. Για να απολαύσετε τα οφέλη, καταναλώστε όσα περισσότερα πράσινα λαχανικά μπορείτε.
8. Πρωτεΐνη ορού γάλακτος
Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος που απομονώνεται από το γάλα απορροφάται πολύ εύκολα από τον οργανισμό και περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά.
Μπορείτε να προσθέσετε πρωτεΐνη ορού γάλακτος σε σκόνη στο πρωινό και τα ροφήματά σας, ειδικά αν θέλετε να ενισχύσετε και να διατηρήσετε σε καλό επίπεδο την αντοχή σας όταν γυμνάζεστε.

ΤΙΡΑΜΙΣΣΟΥ By Ειρήνη Αργυρού

Υλικά :
1 πακ. μπισκότα σαβαγιάρ
200 γρ τυρί κρέμα Philadelphia
300 γρ κρέμα γάλακτος
2 φακέλους Garni
400 γρ γάλα
κακάο ή νιφάδες σοκολάτας για επικάλυψη

Σιρόπι :
2 κούπες νερό
2 κουτ. σούπας κακάο
2 κουτ. σούπας στιγμιαίο καφέ
2 κουτ, σούπας κονιάκ
8 κουτ. σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση :
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι & το βάζουμε να βράσει μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.Όταν είναι έτοιμο αποσύρουμε από τη φωτιά..
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το Garni με το γάλα για αρκετή ώρα.Μόλις είναι έτοιμη η σαντιγύ & χωρίς να σταματήσω το χτύπημα προσθέτουμε το τυρί.Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα ρίχνουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος & χτυπάμε για λίγο ακόμα.
Τέλος,βουτάμε ένα ένα τα σαβαγιάρ στο σιρόπι και τα στρώνουμε στο πυρέξ.(ΠΡΟΣΟΧΗ τα σαβαγιαρ απλώς τα ''βαφτίζουμε'' στο σιρόπι.Δεν τα αφήνουμε αρκετή ώρα.)Όταν καλύψουμε τον πάτο ρίχνουμε την μισή κρέμα.Στρώνουμε άλλη μία σειρά μπισκότα & τέλος την υπόλοιπη κρέμα.Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.Πριν σερβίρουμε κοσκινίζουμε από πάνω κακάο ή βάζουμε νιφάδες σοκολάτας.

Χριστουγεννιάτικος κορμός Bushe de Noel by Ειρήνη Αργυρού

Υλικά 

Παντεσπάνι :
 180 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
180 γρ ζάχαρη άχνη
5 αυγά (χωρισμένα)

Γέμιση :
 700 γρ τυρί κρέμα Philadelphia
12 κουτ. σούπας νουτέλα
4 κουτ. σούπας κονιάκ

Εκτέλεση :
 Πρώτα ετοιμάζουμε το παντεσπάνι.Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα.Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με την άχνη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.Ρίχνουμε το μείγμα των κρόκων στην κουβερτούρα ανακατεύοντας καλά.Τέλος,με απαλές κινήσεις προσθέτουμε την μαρέγκα.
Σε ταψί 28x38 εκ.βάζουμε αντικολλητικό χαρτί & απλώνουμε τη ζύμη για το παντεσπάνι.Σε προθερμασμένο φούρνο,ψήνουμε στους 180 C για περίπου 25 λεπτά.Μόλις το βγάλουμε το σκεπάζουμε με πετσέτα και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.Όταν κρυώσει,όπως είναι με το αντικολλητικό χαρτί,το τυλίγουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.
Το βγάζουμε από το ψυγείο και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.Σε μπολ χτυπάμε το τυρί κρέμα για λίγο να αφρατέψει.Προσθέτουμε την νουτέλα και το κονιάκ χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα..
Στον πάγκο ή στο τραπέζι μας ξεκολλάμε το χαρτί από το παντεσπάνι και με προσοχή το γυρίζουμε πάλι ώστε να δουλέψουμε με την πιο στεγνή του πλευρά.Απλώνουμε τα 2/3 της κρέμας και το τυλίγουμε σε ρολό.
Καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα και το βάζουμε στο ψυγείο.Όταν θέλουμε να σερβίρουμε,με ένα πιρούνι κάνουμε γραμμές και πασπαλίζουμε λίγη άχνη για διακόσμηση.

ΤΟΥΡΤΑ BLACK FOREST By Ειρήνη Αργυρού

Υλικά
Παντεσπάνι :
 5 αυγά
11/2 φλυτζ. τσαγιού αλεύρι ΑΠ
250 γρ βιτάμ soft
1 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη
2 βανίλιες
1 φακελάκι Βaking Powder
3 κουτ. σούπας κακάο

Σιρόπι :
 1 1/2 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη
2 1/2 φλυτζ. τσαγιού νερό
φλούδα από ένα λεμόνι
Γέμιση : 2 κουτιά Ερμολ ή Μorfat
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
2 κενσέρβες βύσσινο
νιφάδες σοκολάτας για επικάλυψη

Εκτέλεση :
Σε κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βιτάμ και την ζάχαρη.Μόλις αφρατέψει προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα,τις βανίλιες και το κακάο.Τέλος το baking και το αλεύρι.Προθερμαίνουμε στους 190 C τον φούρνο.Μόλις βάλουμε το παντεσπάνι στο φούρνο βάζουμε και το σιρόπι να βράσει σε μεσαία φωτιά.Ψήνουμε και βράζουμε για 45 λεπτά.
Σιροπιάζουμε το καυτό παντεσπάνι με το καυτό σιρόπι,το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.
Σε μπολ χτυπάμε το Ερμολ μέχρι να ασπρίσει καλά και προσθέτουμε το ζαχαρούχο.
Την πιατέλα σερβιρίσματος γυρίζουμε το παντεσπάνι και το χωρίζουμε στη μέση.Στρώνουμε τα 2/3 περίπου της κρέμας και τα βύσσινα,αφού τα έχουμε στραγγίξει πρώτα,και βάζουμε το άλλο παντεσπάνι.Βάζουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο.Καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα την τούρτα μας πάνω και γύρω γύρω.Τέλος για επικάλυψη πασπαλίζουμε με τις νιφάδες.Στολίζουμε με βύσσινα,
Καλή Επιτυχία !!!!!!!!!!!!

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

ΚΕΚΟΤΡΟΥΦΑΚΙΑ (από την βασιλόπιτα που μας περίσσεψε)

Υλικά:
  • 3 φλ. κέικ τριμμένο (όποια συνταγή σας αρέσει)
  • 1/2 φλ μερέντα
  • 400 γρ. κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος
Εκτέλεση:
 
Βάζουμε το κέικ μας μέσα στο μούλτι και το τρίβουμε να γίνει θρύμματα.Για 3 φλ. θρύμματα κέικ, θα χρειαστείτε περίπου μισό φλ. μερέντα. Θα τα ανακατέψετε μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη. Προσέξτε γιατί στην αρχή φαίνεται σαν να χρειάζεται κι άλλη μερέντα, όμως σιγά σιγά θα βρέχεται το κέικ και θα γίνει μια μάζα. Αν χρειαστεί στο τέλος, βάλτε λίγημερέντα ακόμα. Αλλά δε θέλουμε να γίνει πολύ "βρεγμένο".
Πλάστε μπαλάκια στο μέγεθος που θέλετε. Προτείνω όσο περίπου ένα καρύδι και όχι πιο μεγάλα, γιατί είναι γλυκά. Μπορείτε φυσικά να τα κάνετε και μικρότερα, μικρές μικρές μπουκίτσες ή και άλλο σχήμα. Βάλτε τα για λίγο στο ψυγείο, ώστε να σφίξουν καλύτερα και να μη διαλύονται στη ζεστή σοκολάτα μετά.
Λιώστε κουβερτούρα (μαύρη ή λευκή ανάλογα με το τι θέλετε). Βάλτε μια οδοντογλυφίδα στο κεκομπαλάκι σας και με τη βοήθειά της, βουτήξτε το μέσα στη σοκολάτα, ώστε να καλυφθεί. 
Αφήστε σε ένα πιάτο να σταθεροποιηθεί και είναι έτοιμο!!!