ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ WEB RADIO

00:00:00

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

ΤΟΥΡΤΑ BLACK FOREST By Ειρήνη Αργυρού

Υλικά
Παντεσπάνι :
 5 αυγά
11/2 φλυτζ. τσαγιού αλεύρι ΑΠ
250 γρ βιτάμ soft
1 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη
2 βανίλιες
1 φακελάκι Βaking Powder
3 κουτ. σούπας κακάο

Σιρόπι :
 1 1/2 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη
2 1/2 φλυτζ. τσαγιού νερό
φλούδα από ένα λεμόνι
Γέμιση : 2 κουτιά Ερμολ ή Μorfat
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
2 κενσέρβες βύσσινο
νιφάδες σοκολάτας για επικάλυψη

Εκτέλεση :
Σε κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βιτάμ και την ζάχαρη.Μόλις αφρατέψει προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα,τις βανίλιες και το κακάο.Τέλος το baking και το αλεύρι.Προθερμαίνουμε στους 190 C τον φούρνο.Μόλις βάλουμε το παντεσπάνι στο φούρνο βάζουμε και το σιρόπι να βράσει σε μεσαία φωτιά.Ψήνουμε και βράζουμε για 45 λεπτά.
Σιροπιάζουμε το καυτό παντεσπάνι με το καυτό σιρόπι,το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.
Σε μπολ χτυπάμε το Ερμολ μέχρι να ασπρίσει καλά και προσθέτουμε το ζαχαρούχο.
Την πιατέλα σερβιρίσματος γυρίζουμε το παντεσπάνι και το χωρίζουμε στη μέση.Στρώνουμε τα 2/3 περίπου της κρέμας και τα βύσσινα,αφού τα έχουμε στραγγίξει πρώτα,και βάζουμε το άλλο παντεσπάνι.Βάζουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο.Καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα την τούρτα μας πάνω και γύρω γύρω.Τέλος για επικάλυψη πασπαλίζουμε με τις νιφάδες.Στολίζουμε με βύσσινα,
Καλή Επιτυχία !!!!!!!!!!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου