ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ WEB RADIO

00:00:00

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Χριστουγεννιάτικος κορμός Bushe de Noel by Ειρήνη Αργυρού

Υλικά 

Παντεσπάνι :
 180 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
180 γρ ζάχαρη άχνη
5 αυγά (χωρισμένα)

Γέμιση :
 700 γρ τυρί κρέμα Philadelphia
12 κουτ. σούπας νουτέλα
4 κουτ. σούπας κονιάκ

Εκτέλεση :
 Πρώτα ετοιμάζουμε το παντεσπάνι.Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα.Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με την άχνη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.Ρίχνουμε το μείγμα των κρόκων στην κουβερτούρα ανακατεύοντας καλά.Τέλος,με απαλές κινήσεις προσθέτουμε την μαρέγκα.
Σε ταψί 28x38 εκ.βάζουμε αντικολλητικό χαρτί & απλώνουμε τη ζύμη για το παντεσπάνι.Σε προθερμασμένο φούρνο,ψήνουμε στους 180 C για περίπου 25 λεπτά.Μόλις το βγάλουμε το σκεπάζουμε με πετσέτα και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.Όταν κρυώσει,όπως είναι με το αντικολλητικό χαρτί,το τυλίγουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.
Το βγάζουμε από το ψυγείο και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.Σε μπολ χτυπάμε το τυρί κρέμα για λίγο να αφρατέψει.Προσθέτουμε την νουτέλα και το κονιάκ χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα..
Στον πάγκο ή στο τραπέζι μας ξεκολλάμε το χαρτί από το παντεσπάνι και με προσοχή το γυρίζουμε πάλι ώστε να δουλέψουμε με την πιο στεγνή του πλευρά.Απλώνουμε τα 2/3 της κρέμας και το τυλίγουμε σε ρολό.
Καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα και το βάζουμε στο ψυγείο.Όταν θέλουμε να σερβίρουμε,με ένα πιρούνι κάνουμε γραμμές και πασπαλίζουμε λίγη άχνη για διακόσμηση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου