ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ WEB RADIO

00:00:00

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

κεφτεδάκια κοκκινιστά με πουρέ πατάτας με οδηγίες και για αρχάριους !!! By Ντίνα Γεωργοπούλου






Υλικά
• πατάτες: 1½ κιλό, πλυμένες, με τη φλούδα
• γάλα: 2/3 του φλιτζανιού, ζεστό
• βούτυρο: 50 γρ.
• μοσχοκάρυδο: λίγο
• κεφαλογραβιέρα: 150 γρ., τριμμένη
• πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
• Βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα, και τις ξεφλουδίζετε. Τις περνάτε από τη μηχανή του πουρέ ενώ είναι ακόμη ζεστές για να πολτοποιηθούν (ή τις λιώνετε καλά με ένα πιρούνι).
• Ξαναρίχνετε τις λιωμένες πια πατάτες σε κατσαρόλα και προσθέτετε το ζεστό γάλα, το βούτυρο σε κομματάκια, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνετε το τριμμένο τυρί και ανακατεύετε πάλι να απορροφηθεί.
• Αν ο πουρές που φτιάξατε σας φαίνεται πολύ σφιχτός, προσθέστε του λίγο ζεστό γάλα ακόμη να μαλακώσει.
 
Για τα κεφτεδακια:
• Βάζουμε 2 χοντρές φέτες ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί σε ένα μπολ με λίγο γάλα(ή νερό) να μουλιάσει. Στη συνέχεια το σφίγγουμε στις παλάμες μας να φύγει το περιττό υγρό και το βάζουμε σε ένα μπολ. Τρίβουμε 2 μεγάλα κρεμμύδια, τα στύβουμε με τις παλάμες μας να φύγουν τα υγρά τους και τα βάζουμε κι αυτά στο μπολ . Προσθέτουμε 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά, 1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο, 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ξύσμα ενός λεμονιού, 1 αυγό, λίγο ελαιόλαδο, μια κουτ.γλ. αλάτι και μία πιπέρι. Ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά να ενωθούν τα υλικά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπολ με τον κιμά και το βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Αν βιαζόμαστε τον αφήνουμε λιγότερο χρόνο ή τον ετοιμάζουμε από το προηγούμενο βράδυ. Βάζουμε ελαιόλαδο σε τηγάνι να κάψει, παίρνουμε από το μείγμα του κιμά μικρές ποσότητες στο μέγεθος, που θέλουμε και πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια. Ρολάρουμε τα κεφτεδάκια σε ένα πιάτο με αλεύρι, και τα τηγανίζουμε, να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές (περίπου 10-20 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος τους).Τα τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας. Για τη σάλτσα: Βάζουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα πάνω σε δυνατή φωτιά να κάψει και σοτάρουμε 1 ψιλοκομμ.κρεμμύδι με 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο για 2-3 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε 1 κουτί πολτοποιημένη ντομάτα, 1 κ.γλ. ζάχαρη, 1-2 κ.σ. πελτέ και ανακατεύουμε. Την αφήνουμε να βράσει για 3-4 λεπτά και σβήνουμε με 2 σφηνάκια άσπρο κρασί ( αν θέλουμε).Όταν εξατμισθεί το αλκοόλ, προσθέτουμε 1 ποτήρι του νερού ζεστό νερό, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε την ντομάτα για 15 περίπου λεπτά σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να μείνει με λίγο ζουμί. Προσθέτουμε μία κουτ.σ. φρέσκο βασιλικό και μία κουτ.σ. μαϊντανό. Ρίχνουμε τα τηγανισμένα κεφτεδάκια μέσα στη σάλτσα και να τα βράζουμε για 5-6 λεπτά.
 

Τούρτα σοκολατένια με κρέμα ζαχαροπλαστικής και γκανάζ σοκολάτας By Ντίνα Γεωργοπούλου


ΤΡΙΑ ΒΗΜΑΤΑ:
Α) Παντεσπάνι για τουρτες…

4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου, 1 κούπα αλεύρι self raising (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του), 1 κούπα ζάχαρη,1 βανίλια
Πώς το κάνουμε:
1. Χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να γίνει σαν κρέμα, θέλει πολύ χτύπημα.
2. Κοσκινίζουμε 2 φορές το αλεύρι και το ανακατεύουμε μέσα στο μείγμα κουταλιά κουταλιά με μια σπάτουλα απαλά με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω για να μη μας φύγει ο αέρας από τα αυγά.
3. Βάζουμε στο ταψί μας λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα μέσα.
4. Ψήνουμε σε 180 βαθμούς σε φούρνο με αέρα για 20 λεπτά περίπου. Για να καταλάβουμε ότι ψήθηκε θα ξεκολήσει από τα τοιχώματα κι οταν το ακουμπάμε θα ειναι στεγνό και δεν θα βουλιάζει.
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το βγάζουμε απο το ταψί. Καλά είναι πριν το χρησιμοποιήσουμε να αφαιρέσουμε το πάνω μέρος με ένα κοφτερό μαχαίρι ψωμιού για να γίνει επίπεδο και να σιροπιαστεί και καλύτερα.
Για να κάνουμε το παντεσπάνι μας σοκολατένιο προσθέτουμε 2 κουταλιές κακάο στο αλέυρι πριν το κοσκινίσουμε.
Για 3 στρογγύλα παντεσπάνια με διάμετρο 24 εκ. χρειαζόμαστε διπλάσια δόση.
εδω έκανα διπλάσια δόση....

Β)ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Τεμαχίζουμε 200γρ. κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το 2 κ.σ.μέλι. Όσο πιο μικρά τα κομμάτια τόσο το καλύτερο γιατί θα λιώσουν πιο εύκολα.Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 200γρ. κρέμα γάλακτος. Δεν την αφήνουμε να βράσει επειδή θα μυρίσει άσχημα. Πάντοτε όταν ζεσταίνουμε κρέμα γάλακτος την αποσύρουμε μόλις φτάσει στους 90°C, δηλαδή όταν δούμε ότι έχει αρχίσει να αχνίζει έντονα και την αισθανθούμε καυτή στο δάχτυλό μας. Την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα, φροντίζοντας να την περιχύσει καλά.Στη συνέχεια, ανακατεύουμε απαλά με μια ευλύγιστη σπάτουλα (μαρίζ) μέχρι να λιώσει εντελώς η κουβερτούρα. Αποφεύγουμε να χρησιμοποιήσουμε αβγοδάρτη επειδή θα εγκλωβιστεί αέρας στο μείγμα και θα αποκτήσει φυσαλίδες .

Γ)ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ: ΖΕΣΤΑΙΝΩ 1 ΛΙΤ.ΓΑΛΑ ΜΕ 200ΓΡ.ΖΑΧΑΡΗ. ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΩΛ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ 4 ΑΥΓΑ ΜΕ 120ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ.ΑΦΟΥ ΖΕΣΤΑΘΕΙ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΟ ΡΙΧΝΩ ΣΤΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΛΟ ΜΑΖΙ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΕΣΕΙ.ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΣΘΕΤΩ 3 ΒΑΝΙΛΙΕΣ, 40ΓΡ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΩ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ όπως εδώ 100ΓΡμε 200 γρ.ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ.

Δ)ΣΙΡΟΠΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζω 200γρζάχαρη,100γρ.νερό και μια φλούδα πορτοκαλιού.Όταν έφτασε στο βρασμό το άφησα για 3' και όταν κρύωσε το πέρασα από το σουρωτήρι.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ: Όλα τα παραπάνω τα έχω φτιάξει και τα έχω βάλει σε κορνέ από την προηγούμενη μέρα δηλαδή 2 μέρες πριν χρησιμοποιήσω την τούρτα. Συναρμολογώντας ....ακουμπάω στο δίσκο μου το πρώτο παντεσπάνι και το σιροπιάζω με ένα πινέλο πεταχτά. Με το κορνέ κάνω κύκλους την κρέμα ζαχαροπλαστικής.Βάζω και το δεύτερο παντεσπάνι και κάνω την ίδια διαδικασία.Ισιώνω το πάνω μέρος. Με το κορνέ της γκανάζ σοκολάτας γράφω ότι θέλω ή κάνω απλώς σχέδια. Γεμίζω και τα πλαινά ισιώνοντας τα ταυτόχρονα. Στο τέλος διακόσμησα με κουφετάκια.

Πάστα φλώρα με μαρμελάδα σπιτική ροδάκινο!! By Ντίνα Γεωργοπούλου

Υλικά:
10 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ,
 1 Κ.Σ.ΜΠΕΙΚΙΝ,
 ½ Κ.ΓΛ.ΑΛΑΤΙ
,160ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ
,1 ΒΑΝΙΛΙΑ,
115 ΓΡ.ΒΟΥΤΥΡΟ,
 1 ΑΥΓΟ ΚΑΙ 1 ΚΡΟΚΟΣ,
2 Κ.Σ. ΓΑΛΑ. ΓΙΑ 1 ΩΡΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΡΙΝ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΖΥΜΗΣ

Eκτέλεση:
Βουτυρώνουμε το ταψί και βάζουμε όπως έχουμε ανοίξει το φύλλο πάνω του. Κόβουμε τις άκρες που περισσεύουν για τα σχέδια μας μετά. Πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά τον πάτο της και απλώνουμε τη μαρμελάδα .Εδώ έκοψα με κουπ-πατ την υπόλοιπη ζύμη που περίσσεψε αλλιώς φτιάχνουμε κορδονάκια!!!Έψησα στους 180 β.στον αέρα για 20' περίπου.