ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ WEB RADIO

00:00:00

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

κεφτεδάκια κοκκινιστά με πουρέ πατάτας με οδηγίες και για αρχάριους !!! By Ντίνα Γεωργοπούλου






Υλικά
• πατάτες: 1½ κιλό, πλυμένες, με τη φλούδα
• γάλα: 2/3 του φλιτζανιού, ζεστό
• βούτυρο: 50 γρ.
• μοσχοκάρυδο: λίγο
• κεφαλογραβιέρα: 150 γρ., τριμμένη
• πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
• Βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα, και τις ξεφλουδίζετε. Τις περνάτε από τη μηχανή του πουρέ ενώ είναι ακόμη ζεστές για να πολτοποιηθούν (ή τις λιώνετε καλά με ένα πιρούνι).
• Ξαναρίχνετε τις λιωμένες πια πατάτες σε κατσαρόλα και προσθέτετε το ζεστό γάλα, το βούτυρο σε κομματάκια, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνετε το τριμμένο τυρί και ανακατεύετε πάλι να απορροφηθεί.
• Αν ο πουρές που φτιάξατε σας φαίνεται πολύ σφιχτός, προσθέστε του λίγο ζεστό γάλα ακόμη να μαλακώσει.
 
Για τα κεφτεδακια:
• Βάζουμε 2 χοντρές φέτες ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί σε ένα μπολ με λίγο γάλα(ή νερό) να μουλιάσει. Στη συνέχεια το σφίγγουμε στις παλάμες μας να φύγει το περιττό υγρό και το βάζουμε σε ένα μπολ. Τρίβουμε 2 μεγάλα κρεμμύδια, τα στύβουμε με τις παλάμες μας να φύγουν τα υγρά τους και τα βάζουμε κι αυτά στο μπολ . Προσθέτουμε 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά, 1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο, 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ξύσμα ενός λεμονιού, 1 αυγό, λίγο ελαιόλαδο, μια κουτ.γλ. αλάτι και μία πιπέρι. Ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά να ενωθούν τα υλικά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπολ με τον κιμά και το βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Αν βιαζόμαστε τον αφήνουμε λιγότερο χρόνο ή τον ετοιμάζουμε από το προηγούμενο βράδυ. Βάζουμε ελαιόλαδο σε τηγάνι να κάψει, παίρνουμε από το μείγμα του κιμά μικρές ποσότητες στο μέγεθος, που θέλουμε και πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια. Ρολάρουμε τα κεφτεδάκια σε ένα πιάτο με αλεύρι, και τα τηγανίζουμε, να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές (περίπου 10-20 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος τους).Τα τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας. Για τη σάλτσα: Βάζουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα πάνω σε δυνατή φωτιά να κάψει και σοτάρουμε 1 ψιλοκομμ.κρεμμύδι με 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο για 2-3 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε 1 κουτί πολτοποιημένη ντομάτα, 1 κ.γλ. ζάχαρη, 1-2 κ.σ. πελτέ και ανακατεύουμε. Την αφήνουμε να βράσει για 3-4 λεπτά και σβήνουμε με 2 σφηνάκια άσπρο κρασί ( αν θέλουμε).Όταν εξατμισθεί το αλκοόλ, προσθέτουμε 1 ποτήρι του νερού ζεστό νερό, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε την ντομάτα για 15 περίπου λεπτά σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να μείνει με λίγο ζουμί. Προσθέτουμε μία κουτ.σ. φρέσκο βασιλικό και μία κουτ.σ. μαϊντανό. Ρίχνουμε τα τηγανισμένα κεφτεδάκια μέσα στη σάλτσα και να τα βράζουμε για 5-6 λεπτά.
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου