ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ WEB RADIO

00:00:00

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

PIZZA Βy Μαρίνα Παπαποστόλου

Για τη ζυμη θα χρειαστείτε:
 
500g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300ml νερο μπορει να πάρει λιγο παραπάνω ή λιγότερο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Μια πρεζα ζάχαρη ( επειδή η μαγιά για να ενεργοποιηθεί χρειάζεται ζάχαρη
1 1/2 αλάτι
2 ΚΓ ξηρή μαγιά
Όπως και στη χημεία ετσι επειδη και η μαγειρική χημεία ειναι..... Αναμειγνύουμε πρώτα μεσα στα υγρά σιγά σιγά τα στερεά μέχρις ότου ομογενοποιηθεί το μείγμα και γίνει η ζυμη μας αφράτη μαλακή και εύπλαστη!!!

Εκτέλεση :  

Σε ενα μπολ βάζουμε το νερο μας χλιαρό ρίχνουμε μεσα το λάδι τη μαγιά τη ζάχαρη και αν σε κάποιον αρέσουν κάποια βότανα όπως ρίγανη ή Θυμάρι μπορει να βάλει .( ανακατεύουμε)
Αφήνουμε το μείγμα για 10´ σε ζεςτο μερος οχι καυτό μόλις δούμε οτι αφρίζει σημαίνει οτι η μαγιά μας ενεργοποιήθηκε ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε με δυνατές κινήσεις για 10´ με τις άκρες των δακτύλων μας αφήνουμε μια ωρα τη ζυμη να διπλασιαστεί σε όγκο και έπειτα απλώνετε τη ζυμη στο ταψί αφού πρώτα το εχετε λαδώσει και βάζετε τα υλικά της αρεσκείας σας! Καλη επιτυχια!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου