ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ WEB RADIO

00:00:00

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ By Ελένη Μαυρομάτη

Η αγαπημενη μου συνταγη.....συνταγη του μπαμπα μου κι του παππου απο την Πολη....."Το μυστικο στο γαλακτομπουρεκο ειναι το καλο φρεσκο βουτηρο να μοσχοβολησει το σπιτι" ετσι μου ελεγε κι λεει ο μπαμπας κι τελικα ειχε απολυτο δικιο. Πλησιαζουν Χριστουγεννα φτιαξτε τη!!!

ΥΛΙΚΑ

1 ΠΑΚΕΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
ΓΑΛΑ φρεσκο 2l
ΖΑΧΑΡΗ 2 κουπες τσαγιου
ΒΟΥΤΗΡΟ φρεσκο ή αγελαδινο 500gr
ΑΥΓΑ 7
ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ 1,5 κουπα τσαγιου
ΒΑΝΙΛΙΕΣ 3
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ

ΣΙΡΟΠΙ

4 ΚΟΥΠΕΣ ΖΑΧΑΡΗ
3 ΚΟΥΠΕΣ ΝΕΡΟ
ΦΛΟΥΔΑ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
ΚΑΝΕΛΑ 1 ΡΑΒΔΟΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρολα βαζουμε το γαλα, το σιμιγδαλι, κι ανακατευουμε σε σιγανη φωτια. Οταν πηξει αποσυρουμε απο την φωτια.
Σε ενα μπολ βαζουμε την ζαχαρη, τα αυγα τις βανιλιες, το ξυσμα λεμονιου και 4 κουταλιες της σουπας βουτηρο λιωμενο. Χτυπαμε καλα στο μιξερ. Προσθετουμε την κρεμα στην κατσαρολα κι ανατευουμε καλα. Βουτηρωνουμε το ταψι μας κι περνουμε ενα φυλλο κρουστας με πινελο αλειφουμε το καθε φυλλο. Τα μισα φυλλα κατω τοπουθετουμε την γεμιση κι με τα αλλα μισα κλεινουμε το γλυκο στο ταψι. Με το βουτηρο που εχει περισσεψει απο το αλλειμα των φυλλων περιχυνουμε το ταψι.
Ψηνουμε στους 150 αντισταση πανω κατω(χωρις αερα) στο φουρνο για 45 με 50 λεπτα περιπου μεχρι να ροδισει καλα. Ετοιμαζουμε το σιροπι, οταν γινει περιχυνουμε. Το ταψι να ειναι χλιαρο κι το σιροπι καυτο. Το κοβουμε σε οτι σχημα θελουμε. Καλη σας απολαυση!!!!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου