Υλικά :
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη
- 4 αυγά
- 1 ½ φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι μπέικιν-πάουντερ
- 1 φλυτζάνι καρύδα τριμμένη
- ½ φλυτζάνι μέλι
- 1 κρόκο αραιωμένο με λίγο νερό
- Χτύπησε στο μπλέντερ ή με το σύρμα τη ζάχαρη με τα αυγά για 10 λεπτά περίπου και στη συνέχεια ρίξε το αλεύρι, το
λάδι
- Ανέμειξε σε μπωλ το μέλι και την καρύδα.
- Άνοιξε την ζύμη σε λεπτό φύλλο, κόψε το με κουπ-πατ ή ποτήρι σε στρογγυλά κομμάτια και βάλε μια κουταλιά από το μίγμα.
- Δίπλωσε στη μέση το φύλλο σε σχήμα μισοφέγγαρο και άλειψε το με κρόκο αυγού αραιωμένο με νερό
- Συνέχισε την ίδια διαδικασία ανοίγοντας φύλλα και γεμίζοντάς τα μέχρι να τελειώσει το μίγμα και το φύλλο.
- Άλειψε ένα ταψάκι με λίγο λάδι, στρώσε το με μια λαδόκολα και βαλε μέσα τα σκαλτσούνια.
- Ψήσε σε φούρνο προθερμασμένο στους 190º για 25 με 30 λεπτά της ώρας.7. Σερβίρονται κρύα ή ζεστά (προαιρετικά, πασπάλισέ τα με ζάχαρη άχνη).
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου