ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ WEB RADIO

00:00:00

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

ΣΚΑΛΤΣΟΥΝΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔA

Υλικά :

  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 ½ φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι μπέικιν-πάουντερ
  • 1 φλυτζάνι καρύδα τριμμένη
  • ½ φλυτζάνι μέλι
  • 1 κρόκο αραιωμένο με λίγο νερό
Εκτέλεση: 
  • Χτύπησε στο μπλέντερ ή με το σύρμα τη ζάχαρη με τα αυγά για 10 λεπτά περίπου και στη συνέχεια ρίξε το αλεύρι, το λάδι
    και το μπέικιν, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια ζύμη σφικτή.
  • Ανέμειξε σε μπωλ το μέλι και την καρύδα.
  • Άνοιξε την ζύμη σε λεπτό φύλλο, κόψε το με κουπ-πατ ή ποτήρι σε στρογγυλά κομμάτια και βάλε μια κουταλιά από το μίγμα.
  •  Δίπλωσε στη μέση το φύλλο σε σχήμα μισοφέγγαρο και άλειψε το με κρόκο αυγού αραιωμένο με νερό
  •  Συνέχισε την ίδια διαδικασία ανοίγοντας φύλλα και γεμίζοντάς τα μέχρι να τελειώσει το μίγμα και το φύλλο.
  •  Άλειψε ένα ταψάκι με λίγο λάδι, στρώσε το με μια λαδόκολα και βαλε μέσα τα σκαλτσούνια.
  •  Ψήσε σε φούρνο προθερμασμένο στους 190º για 25 με 30 λεπτά της ώρας.7. Σερβίρονται κρύα ή ζεστά (προαιρετικά, πασπάλισέ τα με ζάχαρη άχνη).


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου