ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ WEB RADIO

00:00:00

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

ΡΟΞΑΚΙΑ By Μαρίνα Παπαποστόλου

Χριστούγεννα πλησιάζουν και ως γνωστό τα ροξακια συγκαταλέγονται και αυτά στα Χριστουγεννιάτικα γλυκά !!!
Είπα κι εγώ μιας που το θυμήθηκα να τα φτιάξω....


ΥΛΙΚΑ:
2 αυγά
1 φλ.τσαγιού γάλα
1 γλ.τσαγιού βούτυρο
1 φακελάκι μπέικιν
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
4-5 κ.σ. κακάο
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
κανέλα
γαρύφαλο
αλεύρι όσο πάρει (1 κιλό περίπου)
Για το σιρόπι:
4 νεροπότηρα ζάχαρη
4 και 1/2 νεροπότηρα νερό
1 βανίλια
κανέλα

Εκτέλεση:
1. Ζεσταίνουμε το γάλα και το βούτυρο να αποκτήσουν χλιαρή θερμοκρασία, όχι καυτή.
Σε μια λεκάνη χτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με το γάλα, το λιωμένο βούτυρο,το ξύσμα.
και τη μαγιά.
2. Ρίχνουμε σιγά σιγά και το αλεύρι, ανακατεύοντας πολύ καλά.
3. Μόλις η ζύμη γίνει ενιαία και δεν κολλάει στα χέρια, παίρνουμε το ένα τρίτο της και προσθέτουμε το κακάο, την κανέλα και το γαρίφαλο. Πλάθουμε πολύ καλά.Τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει η ζύμη.
4. Αφού φουσκώσουν οι δυο ζύμες, η μια με το κακάο και η άλλη χωρίς, παίρνουμε αυτή χωρίς κακάο και πλάθουμε με τον πλάστη ένα χοντρό φύλλο.
Τη ζύμη με το κακάο την κάνουμε ένα μπαστούνι και το τυλίγουμε μέσα στο φύλλο που φτιάξαμε. Κόβουμε σε ροδέλες και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί.
5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά να πάρουν χρώμα.
6. Συγχρόνως βράζουμε το σιρόπι, Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε για 5'. Μόλις βγάλουμε τα ροξάκια από το φούρνο τα βάζουμε σε ένα βαθύ πυρέξ και τα περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι. Μετά από 10 λεπτά τα γυρνάμε ανάποδα να πάει παντού το σιρόπι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου