ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ WEB RADIO

00:00:00

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Τούρτα σοκολατένια με κρέμα ζαχαροπλαστικής και γκανάζ σοκολάτας By Ντίνα Γεωργοπούλου


ΤΡΙΑ ΒΗΜΑΤΑ:
Α) Παντεσπάνι για τουρτες…

4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου, 1 κούπα αλεύρι self raising (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του), 1 κούπα ζάχαρη,1 βανίλια
Πώς το κάνουμε:
1. Χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να γίνει σαν κρέμα, θέλει πολύ χτύπημα.
2. Κοσκινίζουμε 2 φορές το αλεύρι και το ανακατεύουμε μέσα στο μείγμα κουταλιά κουταλιά με μια σπάτουλα απαλά με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω για να μη μας φύγει ο αέρας από τα αυγά.
3. Βάζουμε στο ταψί μας λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα μέσα.
4. Ψήνουμε σε 180 βαθμούς σε φούρνο με αέρα για 20 λεπτά περίπου. Για να καταλάβουμε ότι ψήθηκε θα ξεκολήσει από τα τοιχώματα κι οταν το ακουμπάμε θα ειναι στεγνό και δεν θα βουλιάζει.
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το βγάζουμε απο το ταψί. Καλά είναι πριν το χρησιμοποιήσουμε να αφαιρέσουμε το πάνω μέρος με ένα κοφτερό μαχαίρι ψωμιού για να γίνει επίπεδο και να σιροπιαστεί και καλύτερα.
Για να κάνουμε το παντεσπάνι μας σοκολατένιο προσθέτουμε 2 κουταλιές κακάο στο αλέυρι πριν το κοσκινίσουμε.
Για 3 στρογγύλα παντεσπάνια με διάμετρο 24 εκ. χρειαζόμαστε διπλάσια δόση.
εδω έκανα διπλάσια δόση....

Β)ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Τεμαχίζουμε 200γρ. κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το 2 κ.σ.μέλι. Όσο πιο μικρά τα κομμάτια τόσο το καλύτερο γιατί θα λιώσουν πιο εύκολα.Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 200γρ. κρέμα γάλακτος. Δεν την αφήνουμε να βράσει επειδή θα μυρίσει άσχημα. Πάντοτε όταν ζεσταίνουμε κρέμα γάλακτος την αποσύρουμε μόλις φτάσει στους 90°C, δηλαδή όταν δούμε ότι έχει αρχίσει να αχνίζει έντονα και την αισθανθούμε καυτή στο δάχτυλό μας. Την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα, φροντίζοντας να την περιχύσει καλά.Στη συνέχεια, ανακατεύουμε απαλά με μια ευλύγιστη σπάτουλα (μαρίζ) μέχρι να λιώσει εντελώς η κουβερτούρα. Αποφεύγουμε να χρησιμοποιήσουμε αβγοδάρτη επειδή θα εγκλωβιστεί αέρας στο μείγμα και θα αποκτήσει φυσαλίδες .

Γ)ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ: ΖΕΣΤΑΙΝΩ 1 ΛΙΤ.ΓΑΛΑ ΜΕ 200ΓΡ.ΖΑΧΑΡΗ. ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΩΛ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ 4 ΑΥΓΑ ΜΕ 120ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ.ΑΦΟΥ ΖΕΣΤΑΘΕΙ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΟ ΡΙΧΝΩ ΣΤΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΛΟ ΜΑΖΙ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΕΣΕΙ.ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΣΘΕΤΩ 3 ΒΑΝΙΛΙΕΣ, 40ΓΡ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΩ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ όπως εδώ 100ΓΡμε 200 γρ.ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ.

Δ)ΣΙΡΟΠΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζω 200γρζάχαρη,100γρ.νερό και μια φλούδα πορτοκαλιού.Όταν έφτασε στο βρασμό το άφησα για 3' και όταν κρύωσε το πέρασα από το σουρωτήρι.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ: Όλα τα παραπάνω τα έχω φτιάξει και τα έχω βάλει σε κορνέ από την προηγούμενη μέρα δηλαδή 2 μέρες πριν χρησιμοποιήσω την τούρτα. Συναρμολογώντας ....ακουμπάω στο δίσκο μου το πρώτο παντεσπάνι και το σιροπιάζω με ένα πινέλο πεταχτά. Με το κορνέ κάνω κύκλους την κρέμα ζαχαροπλαστικής.Βάζω και το δεύτερο παντεσπάνι και κάνω την ίδια διαδικασία.Ισιώνω το πάνω μέρος. Με το κορνέ της γκανάζ σοκολάτας γράφω ότι θέλω ή κάνω απλώς σχέδια. Γεμίζω και τα πλαινά ισιώνοντας τα ταυτόχρονα. Στο τέλος διακόσμησα με κουφετάκια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου