ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ WEB RADIO

00:00:00

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Καρυδόπιτα με γλάσο σοκολάτας

Υλικά:
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελάδος
  • 1 κεσεδάκι φρυγανια τρμμένη
  • 1 κεσεδάκι σπορέλαιο
  • 200-250 γραμμάρια καρύδια τριμμένα
  • 2 αυγά
  • 3/4 του φλυτζανιού ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι κανέλα
  • 2 κουταλάκια μπέκιν
  • 2 κουταλάκια σόδα φαγητού
  • 1 βανίλια
  • 1 φλυτζάνι αλέυρι

Για το σιρόπι
  • 3 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 2 φλυτζάνια νερό
  • 1/2 λεμόνι (τον χυμό του λεμονιού)

Για την επικάλυψη
  • 1 1/2 κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος
  • 1 κρέμα γάλακτος (250ml)
 Εκτέλεση:
  • Μέσα σε ένα μπώλ ανακατεύουμε με μια κουτάλα όλα τα υλικά μαζί (τα αυγά τα χτυπάμε χώρια και προσθέτουμε στο πιο πάνω μίγμα).
  • Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ, ρίχνουμε το μιγμα
  • Ψήνουμε στους 180°c για 30 λεπτα περίπου. Αυτό το ελέγχετε με μια οδοντογυφίδα.
  • Αφού κρυώσει η καρυδόπιτα ετοιμάζουμε το σιρόπι και σιροπιάζουμε.
  • Σε μπεν-μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα αφού πρώτα προσθέσουμε και την κρέμα γάλακτος.
  • Μόλις λιώσει περιχύνουμε με την σοκολάτα την καρυδόπιτα. 
Καλή επιτυχία!!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου