ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ WEB RADIO

00:00:00

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Σουπιές Κρασάτες

Υλικά:
1 κιλό σουπιές κομμένες σε κομμάτια
6 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 πιπεριές Φλωρίνης
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα ψιλοκομμένη
1 συσκευασία  Pummaro
4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 ποτήρι νερού κόκκινο ξηρό κρασί
1 κ.γλ. ζάχαρη
Αλάτι και πιπέρι
μπαχάρι
1 φλ. τσ. ελαιόλαδο
 
Εκτέλεση: 
Στην κατσαρόλα, βάζουμε τις φέτες του κρεμμυδιού και τις βράζουμε με λίγο νερό για 2-3 λεπτά και ρίχνουμε το νερό.
Στην ίδια κατσαρόλα, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές,  και τις σουπιές και τα ζεματισμένα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο και τα σωτάρουμε για 4-5 λεπτά. 
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. 
Προσθέτουμε τη ψιλοκομμένη ντομάτα και το Pummaro, το μαϊντανό, τον άνηθο, τη ζάχαρη, το αλατοπίπερο και το μπαχάρι και 1 ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν.
Εάν χρησιμοποιήσουμε απλή κατσαρόλα, τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά, προσέχοντας πάντα, κάθε φορά που λιγοστεύει το νερό τους να το αναπληρώνουμε μέχρι οι σουπιές να μαλακώσουν.
Όταν το φαγητό μας είναι έτοιμο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να μείνει με το ζουμάκι του. Καλή Όρεξη!!
Σερβίρουμε με ρύζι....
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου