ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ WEB RADIO

00:00:00

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Γιουβέτσι με Μοσχαράκι

Υλικά:
  • 1 κιλό μοσχάρι
  • 500 γρ. κριθαράκι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 5 γαρύφαλλα
  • 500 γρ. τριμμένη ντομάτα σε κονσέρβα
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 3 ποτήρια νερό
Eκτέλεση:
  1. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο και στη συνέχεια το κρέας για 5 - 10 λεπτά. Ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
  2.  Ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά με τα 2 από τα 3 ποτήρια νερό. Αφού πάρει βράση το φαγητό, κατεβάζουμε σε χαμηλή φωτιά και ψήνουμε για 45 λεπτά με 1 ώρα.
  3. Σε πήλινο ανοιχτό σκεύος ή σε ένα ταψί ρίχνουμε το κριθαράκι και το ζουμί από το κρέας. Αφαιρούμε την κανέλλα, τα φύλλα της δάφνης, ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό και ανακατέυουμε. Τέλος ρίχνουμε και το κρέας.
  4. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στο φούρνο για 15 λεπτά, μέχρι να γίνει και το κριθαράκι.
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου