ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ WEB RADIO

00:00:00

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Λουκανικοπιτάκια Καλαμποκιού on a stick! By Φωτεινή Χατζηφωτίου


Υλικά (για 18 λουκανικοπιτάκια)

1 κούπα γάλα 1% (1 κούπα = 250 ml)
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κούπα καλαμποκάλευρο
1 κούπα και επιπλέον 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
Μια τσιμπιά μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά ή καυτερή
9 μεσαία λουκάνικα Φρανκφούρτης
9 ξυλάκια για σουβλάκια
1 αυγό
Λίγο σουσάμι

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα απλά να ζεσταθεί να μην καίει και το αδειάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την μαγιά, την μια κουταλιά της ζάχαρης και την αφήνουμε να "ξυπνήσει" για 2 λεπτά μέχρι να ετοιμάσουμε τα στερεά υλικά μας. Ανακατεουμε σε ενα μπολ, το καλαμποκάλευρο με το σταρένιο αλέυρι, το αλάτι, την σόδα και την πάπρικα. Αφου λοιπόν δουμε την μαγιά να έχει αφρίσει στο γάλα, προσθέτουμε σε αυτό την υπόλοιπη ζάχαρη και το ελαιόλαδο. Ανακατεουμε με κουτάλι για λίγο και προσθέτουμε το μείγμα με τα αλεύρια ανακατεύοντας με κουτάλι.Ανακατεύουμε με το κουτάλι όλα τα υλικά μαζί για λίγο δεν χρειάζεται πολύ ανακάτεμα.Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε την ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο (μακριά απο κρύο και ρεύματα) για 45 λεπτά με μία ώρα. Παίρνουμε τα λουκάνικα, τα κόβουμε στην μέση και σπάμε στην μέση και τα ξυλάκια. Περνάμε τα ξυλάκια στα λουκάνικα και τα αφήνουμε στην άκρη.Μόλις φουσκώσει η ζύμη μτην αναποδογυρίζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια, πασπαλίζουμε λίγο αλέυρι απο πάνω και την διπλώνουμε 2-3 φορές. Δεν θέλει ζύμωμα. Την χωρίζουμε σε 18 κομμάτια.Παίρνουμε και πλάθουμε κάθε μπαλάκι σε όσο μεγαλύτερο κορδόνι μπορούμε,κρατάμε το λουκάνικο απο το ξυλάκι και τυλίγουμε το κορδόνι της ζύμης γύρω απο το λουκάνικο. Θα δείτε ότι γίνεται πανεύκολα, σχεδόν τυλίγεται μόνο του! Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 230 βαθμούς και τοποθετούμε τα λουκανικοποτάκια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Τα περνάμε με το χτυπημένο αυγό, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι,Και τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.
Σερβίρουμε με κέτσαπ, μουστάρδα ή ότι άλλο θέλετε!
Καλή Όρεξη!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου