ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ WEB RADIO

00:00:00

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ Κεφαλονίτικη

Υλικά:
Για την γέμιση
  • 750γρ χοιρινό
  • 750γρ μοσχάρι
  • 400γρ ρύζι καρολίνα ή νυχάκι
  • 1 κρεμμύδι
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 1/2 κ.σ.κανέλα
  • 1/2κ.γ γαρύφαλλο τριμμένο
  • 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 φλυτζ τσαγιού λάδι
  • 1κ.σ σάψυχο(ματζουράνα)
  • λίγη ρίγανη
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • 2 1/2 ποτήρια νερό
Για το φύλλο
  •  1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αλάτι
  • ζάχαρη
  • λίγο λάδι
  • 2κ.σ ξύδι
  • νερό χλιαρό
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε τα κρέατα και τα τσιγαρίζουμε μαζί με το κρεμμύδι,το σκόρδο,τα μπαχαρικά,αλάτι,πιπέρι και σβήνουμε με το 1 ποτήρι κρασί.Το αφήνουμε να βράσει εώς ότου μαλακώσει το κρέας.
Το αφήνουμε να κρυώσει...και μόλις κρυώσει ρίχνουμε τις ντομάτες και το ρύζι και το νερό χωρίς να το ξαναβάλουμε στη φωτιά!
Ετοιμάζουμε την ζύμη για τα φύλλα.Πρέπει το κάτω φύλλο να είναι αρκετά μεγαλύτερο από το πάνω
ώστε να διπλώσει καλα,για να κρατήσει τα υγρά μέσα και να ψηθεί στο φούρνο.Πάνω στο φύλλο ρίχνουμε λίγο λάδι και πασπαλίζουμε με κανέλα.
Ψήνουμε στους 200 για μία ώρα.

Καλή επιτυχία!!
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου