ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ WEB RADIO

00:00:00

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΣΑΒΑΓΙΑΡ & ΑΜΥΓΔΑΛΑ






Υλικά: 

  • Κουβερτούρα τριμμένη
  • 400γρ Σαβαγιάρ
  • 200γρ αμύγδαλο καβουρδισμένο
  • 1 Ερμόλ
  • 1/2 κουτί ζαχαρούχο
  • 1 φλυτζ ζάχαρη άχνη
  • 1φλυτζ καφέ κονιάκ
  • 3/4 ποτ νερού γάλα
  • 3/4 ποτ νερού νερό
  • 7κ.σ.κακάο


Εκτέλεση: 

Βάζουμε στο μπώλ του μίξερ την ερμόλ,το γάλα,την ζάχαρη άχνη και το κονιάκ.Τα χτυπάμε όλα μαζί να γίνει μια λεία κρέμα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 3/4 ποτ νερού,νερό και άλλο τόσο γάλα και τις 7κ.σ.κακάο.Το βάζουμε στη φωτιά εώς ότου γίνει χλιαρό.
Στο μείγμα αυτό βουτάμε τα σαβαγιάρ και τα στρώνουμε στο πυρέξ.Ρίχνουμε από πάνω μια στρώση κρέμα και αμύγδαλα.
Μετά βάζουμε πάλι σαβαγιάρ και πάλι κρέμα με αμύγδαλο.
Τέλος πασπαλίζουμε με την τριμμένη κουβερτούρα.

Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου