ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ WEB RADIO

00:00:00

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

ΚΕΙΚ ΒΑΝΙΛΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ






Υλικά:

  • 1 πακέτο φαριναπ
  • 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 250 γραμμάρια (1 πακέτο) μαργαρίνη
  • 4 αβγά
  • 1 1/4 φλιτζανιού γάλα
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού ή 2 βανίλιες
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο πικρό   

Eκτέλεση: 

 1) Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να ασπρίσουν
 2) Ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά και χτυπάμε το μείγμα 3 λεπτά
 3) Προσθέτουμε διαδοχικά γάλα - φαρίνα και το άρωμα
 4) Ανακατεύουμε ελαφρά για να μην ξεφουσκώσουν τα αβγά
 5) Σε μπωλ παίρνουμε το 1/3 της ζύμης και το ανακατεύουμε πολύ καλά με το κακάο. Αν είναι πολύ  σφικτό, αραιώστε με λίγο γάλα
 6) Βουτυρώστε πολύ καλά μια φόρμα για κέικ
 7) Στρώστε τη μισή ζύμη
 8) Από πάνω βάλτε τη σοκολατένια
 9) Ύστερα ρίξτε την υπόλοιπη ζύμη
 10) Προσεκτικά βυθίστε πολυ ελαφρά ένα ξυλάκι και κάνετε κυματισμούς. Προσέξτε μην πάει παντού σοκολάτα γιατί θα γίνει όλο το κέικ σοκολατένιο.
 11) Ψήστε το κέικ στους 180 βαθμούς μια ώρα ή ανάλογα με το φούρνο σας


Tips: Εγώ σχεδόν πάντα επειδή στο ψυγείο μας υπάρχουν αρκετές σοκολάτες,τις λιώνω με λίγη κρεμα γάλακτος κ φτιάχνω ένα γλάσο με το οποίο περιχύνω το κέικ! Δοκιμάστε το!

Καλή επιτυχία!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου