ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ WEB RADIO

00:00:00

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

ΜΕΛΙΤΙΝΙΑ






Πρόκειται για παραδοσιακό γλυκό που κάνουν στη Σαντορίνη για το Πάσχα, αλλά κανένας δεν εμποδίζει να το φάμε οποιαδήποτε χρονική στιγμή.Στη Σαντορίνη θεωρητικά όποια έκανε τις πιο πολλές "πιέτες" ήταν και η πιο καλή νοικοκυρά. Κάποιες χρησιμοποιούν οδοντογλυφίδα. Ουσιαστικά σπρώχνεις τη γέμιση προς το φύλλο με το δείκτη του ενός χεριού και με το δείκτη και τον αντίχειρα του άλλου πιέζεις το φύλλο.Ως γνήσια Σαντορινιά,και επειδή μου αρέσουν πολύ, έπρεπε να δημοσιεύσω αυτή τη συνταγή!

Υλικά: 



Για τη γέμιση
  • 2 κιλά ανάλατη μυζήθρα
  • 2 κιλά ζάχαρη
  • 5 κομπάκια μαστίχα
  • 3 αυγά
  • 1/4 farin up


Για το φύλλο
  • 1 κιλό αλεύρι μπλε
  • 3 κουταλιές βιτάμ
  • ελάχιστο αλάτι
  • χλιαρό νερό τόσο ώστε να ανοίγεται το φύλλο

Εκτέλεση: 

  1. Με λίγη ζάχαρη διαλύετε τα κομπάκια μαστίχα στο μούλτι ή αν έχετε κουράγιο στο γουδί.
  2. Ανακατεύετε όλα τα υλικά της γέμισης και τα αφήνετε στην άκρη.
  3. Φτιάχνετε το φύλλο φροντίζοντας το βιτάμ να "χαθεί" στο αλεύρι.
  4. Ανοίγετε το φύλλο σχετικά ψιλό (όχι πολύ γιατί θα πρέπει να δεχθεί μέσα τη γέμιση).
  5. Κόβετε το φύλλο σε στρογγυλά κομμάτια περίπου στο μέγεθος από το μικρό μάτι της κουζίνας.
  6. Ρίχνετε μία κουταλιά από τη γέμιση μέσα σε κάθε στρογγυλό και "τσιμπάτε" γύρω-γύρω το φύλλο ώστε να γίνει σαν "πλισέ"
  7. Τα βάζετε στο ταψί και σε φούρνο στους 175 μόνο κάτω για 20 λεπτά και μετά πάνω-κάτω για άλλα 10-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
 Δύσκολη και χρονοβόρα συνταγή αλλά....ΑΞΙΖΕΙ!

Καλή επιτυχία!





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου