ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ WEB RADIO

00:00:00

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

ΘΕΪΚΟ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ







Υλικα:
  •  1 φλυτζ ψιλό σιμιγδάλι
  •   1 ½ φλυτζ  ζάχαρη
  •   Ελάχιστο αλάτι
  •   6 φλυτζ γάλα
  •  1 κ.σ βούτυρο
  •   6 αυγά
  •   2 βανίλιες
  •   300gr φύλλο κρούστας
Για το σιρόπι:
  •   1 ½ φλυτζ ζάχαρη
  •   1 ½ φλυτζ νερό

Εκτέλεση:
Αναμιγνύουμε σε ένα μπωλ το σιμιγδάλι,1 φλυτζάνι ζάχαρη κ ελάχιστο αλάτι.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα σιμιγδαλιού ενώ ανακατεύουμε γρήγορα με ξύλινο κουτάλι.Όταν πήξει η κρέμα την αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τη μια κουταλιά βούτυρο.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με ½ φλυτζ ζάχαρη μέχρι να πήξουν(για 10-15 λεπτά περίπου)και στο τέλος προσθέτουμε την βανίλια.Κατόπιν ρίχνουμε το μείγμα αυτό στην κρέμα ενώ ανακατεύουμε συνεχώς εώς ότου ενσωματωθούν τα υλικά.
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει εώς ότου φτιάξουμε τα φύλλα.
Παίρνουμε την κρέμα μας και την αδειάζουμε στο ταψί μας που έχουμε στρώσει τα πρώτα φύλλα μας.  Στρώνουμε την κρέμα.
Απλώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα ένα ένα πολύ καλά βουτυρωμένα.
Μαζεύουμε όλα τα πλαϊνά των πάνω φύλλων και τα διπλώνουμε από κάτω, στον πάτο.  Χωρίζουμε χαράζοντας επιφανιακά το φύλλο σε κομμάτια το γαλακτομπούρεκο και τέλος περιχύνουμε με μπόλικο βούτυρο την επιφάνεια και μετά ραντίζουμε επίσης με μπόλικο νερό για να είναι το φύλλο μας τραγανό.
Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών 1 ώρα να ροδίσει καλά.
Mόλις βγει το γλυκό μας από το φούρνο και είναι καυτό παίρνουμε το σιρόπι μας που έχει κρυώσει και με ένα κουτάλι της σούπας αρχίζουμε να το ρίχνουμε σιγά σιγά επάνω στα φύλλα.

Καλή επιτυχία!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου