ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ WEB RADIO

00:00:00

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

ΧΑΝΣΕΛ & ΓΚΡΕΤΕΛ ( ή αλλιώς όταν η Sandra συνάντησε την Νίκη)



Μια φορά και ένα καιρό – όπως λεν τα παραμύθια- πριν από πολλά χρόνια κοντά σε ένα πυκνό δάσος ζούσαν δύο αδερφάκια : o Χάνσελ κι η Γκρέτελ.
Κι όπως όλα τα παιδάκια,διασκέδαζαν πάρα πολύ περπατώντας στα μονοπάτια,μαζεύοντας λουλούδια,παίζοντας με τα ζωάκια  αλλά και βοηθώντας στο μάζεμα ξύλων τον πατέρα τους...

Τα βράδια όταν γυρνούσαν σπίτι τους, «ανακάτευαν την μαγιά σε χλιαρό γάλα να διαλύθεί καλά» και «έβραζαν κάστανα να μαλακώσουν και όταν κρύωναν λίγο,τα ξεφλούδιζαν»
Δυστυχώς όμως το φαγητό δεν έφτανε ποτέ και οι δύο γονείς είχαν απελπιστεί!Και τότε σκέφτηκαν κάτι τρομακτικό:
Ν΄αφήσουν τα παιδιά μόνα τους στο δάσος,ώστε να βρεθεί κάποιος και να τα φροντίσει!

Αυτό και έκαναν!

Τα δύο παιδιά περίμεναν μόνα τους,μάταια!Και μέσα στις απελπιστικές σκιές ολόκληρη την νύχτα ονειρευόντουσαν αγκαλιά: «χοιρινό αχνιστό σε γάστρα,με μυρωδάτο χυμό πορτοκαλιού και μέλι,πατατούλες λαχταριστές με ρίγανη και λαδάκι,δαμάσκηνα,βερίκοκα και ζεστό πιλαφάκι»!

Την επόμενη μέρα περπάτησαν ώρες και ώρες,όταν ξαφνικά είδαν μπροστά τους ένα θαυμάσιο μικρό σπίτι! Ήταν φτιαγμένο από μπισκότα!
Η σκεπή του ήταν από σοκολάτα! Τα τζάμια διάφανα,γυάλιζαν στο φως από ζάχαρη!
Πεινασμένα όπως ήταν,έκοψαν αμέσως ένα κομμάτι τοίχο κι άρχισαν να το τρώνε…
Και τότε εμφανίστηκε στην πόρτα μια γριούλα,που τα προσκάλεσε μέσα στο σπίτι.
Όμως δεν ήταν αυτό που φαινόταν…ήταν μια μοχθηρή μάγισσα που ήθελε να τα παγιδεύσει και να τα φάει!


Κάθε μέρα έβαζε την Γκρέτελ να κάνει δουλειές και τάιζε τον Χάνσελ να τον παχύνει.Ώσπου κάποια στιγμή άναψε φωτιά στο φούρνο.Η μικρούλα σκέφτηκε τότε να την βάλει να δει τον φούρνο με την πρόφαση ότι δεν ήξερε τι να κάνει.
Γρήγορα γρήγορα,τότε την έσπρωξαν με δύναμη μεσα στον φούρνο!

Η μάγισσα έγινε «σα φουσκωμένη ζύμη,σαν ρολάκια τυλιγμένα σε λαδόκολλα!Κάστανο μαλακωμένο και ξεφλουδισμένο!»

Το σπίτι μεμιάς εξαφανίστηκε,αφήνοντας στη θέση του ένα σωρό χρυσά νομίσματα και πολύτιμα πετράδια…Με ένα τέτοιο θησαυρό στα χέρια τους ξεχύθηκαν στο δάσος να βρουν τους δικούς τους.Και τους βρήκαν απελπισμένους και μετανοιωμένους που τους είχαν εγκαταλείψει.
Όμως τους συγχώρεσαν,τους αγκάλιασαν και έζησαν καλά…κι εμείς καλύτερα!!


Αυτές τις γιορτινές μέρες,λοιπόν,ας μη ξεχάσουμε να δώσουμε αγάπη και αρμονία απλόχερα στους δικούς μας ανθρώπους και στους γύρω μας.
Με συνεργασία,παρέα,μπορούμε να κάνουμε πολλά!
Ας είμαστε ευγνώμονες για τα χαμόγελα που έχουμε,τις «μουσικές» των ανθρώπων κοντά μας και την «χορτάτη μέρα μας»!

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!


ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Το παραμύθι «Χάνσελ και Γκρέτελ» είναι των αδερφών Γκριμ και δημοσιεύτηκε αρχικά το 1812.Προέρχεται από την γερμανική λαϊκή παράδοση και αποτέλεσε καταγγελία για τις κοινωνικές δομές της εποχής.
Κι αν θέλετε να κάνετε δώρο το βιβλίο αυτό,κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη,σε μια όμορφη διασκευή από την Κάρμεν Ρουγγέρη και την υπέροχη εικονογράφηση της Χριστίνας Κουλουμπη!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου