ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ WEB RADIO

00:00:00

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

ΔΙΠΛΕΣ


Υλικά: 

Ζύμη:
  • 10 αυγά
  • 1 κιλό αλεύρι
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 σφηνάκι λικέρ ή ούζο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι

Σιρόπι:
  • 1 κιλό νερό
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 κιλό μέλι
  • 2 κ.σ. λάδι

  • 250γρ. καρύδια
  • 1 κ.σ. κανέλα
Eκτέλεση:
Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, τα χτυπάμε, ρίχνουμε το ποτό με το λεμόνι, μετά το αλάτι και τη ζάχαρη, ενώ χτυπάμε όλα αυτά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Κρατάμε λίγο από αλεύρι στην άκρη. Κάνουμε μια λακουβίτσα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα των αυγών. Ζυμώνουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε αλεύρι, μέχρι να έχουμε μια πολύ σφιχτή ζύμη.
Το τυλίγουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε για 1 ώρα.
Βάζουμε μπόλικο λάδι σε μια κατσαρόλα να κάψει.
Κόβουμε τη ζύμη μας σε μεγάλες ροδέλες και μετά ξανά στη μέση και ανοίγουμε φύλλο.Αν έχουμε μηχανή ανοίγματος φύλλου...ακόμη καλύτερα.
Έχουμε απλώσει πάνω στο τραπέζι μας ένα σεντόνι. Ακουμπάμε εκεί τη λωρίδα μας. Κάνουμε την ίδια διαδικασία και για τις υπόλοιπες λωρίδες. Φροντίζουμε να τις σκεπάσουμε με δροσερό σεντόνι και από πάνω για να μην ξεραθούν στο μεταξύ όσες κάνουμε. Κόβουμε τις λωρίδες μας σε κομμάτια με το ειδικό ροδάκι!
Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης από αυτά που κόψαμε. Το ανοίγουμε λίγο με τα χέρια και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Το γυρνάμε αμέσως και από την άλλη πλευρά. Μετά το τσιμπάμε από τη μια άκρη με ένα πιρούνι και το γυρνάμε γύρω γύρω για να πάρει το στρογγυλό σχήμα.
Για να τηγανιστούν, τις κρατάμε λιγο με το πιρούνι μας κάτω από το λάδι. Δεν θέλει πολύ, ίσα να πάρουν λίγο χρώμα. Μετά τις αφήνουμε όρθιες σε ένα ταψάκι να φύγει λίγο λάδι.
Αφού φτιάξουμε τις δίπλες μας, κάνουμε το σιρόπι. Σε μεγαλούτσικη κατσαρόλα βράζουμε πρώτα τη ζάχαρη με το νερό για λίγο. Μετά προσθέτουμε το μέλι και το λάδι. Το λάδι το βάζουμε για να μη μαλακώνουν οι δίπλες.
Βάζουμε μέσα στο σιρόπι μία μία δίπλα, τη γυρνάμε καλά και μετά τις βάζουμε στο ταψί.
Έχουμε ανακατέψει το καρύδι με την κανέλα. Σε κάθε στρώση από δίπλες ρίχνουμε καρυδάκι λοιπόν από πάνω και έτοιμες οι δίπλες μας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου