ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ WEB RADIO

00:00:00

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ all time classic

 

Υλικά:

  • 1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
  • τριμμένo τυράκι (όσο θέλετε)
Για τον κιμά:
  • 1/2 κιλό κιμά
  • 2 μικρά κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • μαιντανό ψιλοκομμένο
  • λίγο λάδι
  • 1/2 φλυτζάνι χυμό ντομάτας
  • λίγη ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για την μπεσαμέλ:
  • 2κ.σ. βιτάμ
  • 9 κοφτές κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
  1. Eτοιμάζουμε τον κιμά: Βάζουμε λίγο λάδι στον πάτο της κατσαρόλας. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα μέχρι να χρυσίσουν. Ρίχνουμε και τον κιμά να τσιγαριστεί. Έπειτα την σάλτσα, τον μαιντανό, την ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε και ένα ποτήρι νερό και το αφήνουμε να βράσει ώσπου να ρουφήξει όλο το νεράκι.
  2. Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν λίγο (το μισό από τον χρόνο που χρειάζονται για να είναι έτοιμα). Μόλις βράσουν τοπόθετούμε την μισή ποσότητα στον πάτο του ταψιού.
  3. Mόλις ετοιμαστεί ο κιμάς τον ρίχνουμε πάνω απο τα μακαρόνια στο ταψί αφού έχουμε ρίξει στα μακαρόνια λιγo τριμμένο τυρί. Πάνω απο τον κιμά ρίχνουμε και τα υπόλοιπα μακαρόνια και βαζουμε και εκεί λίγο τριμμένο τυρί.
  4. Για την μπεσαμέλ: Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το βιτάμ. Μόλις λιώσει το τραβάμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε όλο το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα. Το βάζουμε και πάλι στη φωτιά και ρίχνουμε το γάλα ενώ ανακατεύουμε συνέχεια για να μην μας σβολιάσει. Τέλος, βάζουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε ωσότου αρχίζει να πήζει. Μόλις πήξει αρκετά την ρίχνουμε στο ταψί πάνω απο τα μακαρόνια.
  5. Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς μέχρι να κοκκινίσει η μπεσαμέλ.
Καλή επιτυχία!!
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου