ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ WEB RADIO

00:00:00

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

ΤΟΥΡΤΑ ΣΕΡΑΝΟ by Φωτεινή Χατζηφωτίου

Για το παντεσπάνι, χτυπάμε 4 αυγά με 100 γρ. ζάχαρη για 7-8 λεπτά, να γίνουν κρέμα και προσθέτουμε 75 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και 25 γρ κακάο, τα οποία κοσκινίζουμε για να είναι αφράτα. Χτυπάμε λίγο και βάζουμε σε βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με αλεύρι ταψί, ψήνουμε στους 175 βαθμούς, αντιστάσεις για 30- 25 λεπτά περίπου.

Ετοιμάζουμε σιρόπι για το παντεσπάνι. Χρειαζόμαστε μισό φλιτζάνι γάλα. 2 κουταλιές μέλι και 2 κουταλιές ρούμι ή κονιάκ, τα οποία ζεσταίνουμε λίγο για να λιώσει το μέλι αλλά να μην κάψει.
Για την κρέμα χτυπάμε κρέμα γάλακτος 300 γρ. να γίνει απαλή κρέμα και την κρατάμε στο ψυγείο. Βάζουμε στη φωτιά 200 γρ. γάλα, 100 γρ. κρέμα γάλακτος και 1 ξύλο κανέλας και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Το αδειάζουμε σε ένα μπολ που έχουμε 400 γρ κουβερτούρα σε κομμάτια. Ανακατεύουμε απαλά να λιώσει και αφού κρυώσει ενσωματώνουμε και την κρέμα γάλακτος.
Κόβουμε το παντεσπάνι σε δύο βάσεις και ραντίζουμε με το σιρόπι. Στρώνουμε τη μισή κρέμα στην πρώτη βάση, τοποθετούμε τη δεύτερη βάση, την οποία ραντίζουμε και αυτή με σιρόπι και γαρνίρουμε με την υπόλοιπη κρέμα.

Απολαύστε την!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου