ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ WEB RADIO

00:00:00

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Πικάντικες πατάτες γιαχνί στο φούρνο

Υλικά:

  • 6 μεγάλες πατάτες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γλ. μπούκοβο
  • 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμός κότας
  • 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους σε μέγεθος μπουκιάς. Τις βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος. Ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τις ανακατεύουμε πολύ καλά. Τις ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 220°C στις αντιστάσεις για 30΄, να ροδίσουν. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3΄-4΄, να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τις ντομάτες, την πάπρικα, το θυμάρι και το μπούκοβο. Τέλος ρίχνουμε το ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 10΄, να πυκνώσει ελαφρά. Περιχύνουμε τις πατάτες με τη σάλτσα, χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180°C και ψήνουμε για περίπου 20΄-25΄ μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό.
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου