Υλικά:
- 6 μεγάλες πατάτες
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.γλ. μπούκοβο
- 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
- 1 φλ. τσαγιού ζωμός κότας
- 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους σε μέγεθος μπουκιάς.
Τις βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος. Ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τις
ανακατεύουμε πολύ καλά. Τις ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους
220°C στις αντιστάσεις για 30΄, να ροδίσουν. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο
ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για
3΄-4΄, να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τις ντομάτες, την πάπρικα, το
θυμάρι και το μπούκοβο. Τέλος ρίχνουμε το ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε και
βράζουμε για 10΄, να πυκνώσει ελαφρά. Περιχύνουμε τις πατάτες με τη
σάλτσα, χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180°C και ψήνουμε για περίπου
20΄-25΄ μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου