Υλικά:
Εκτέλεση:
- 4 1/2 φλυτζ αλέυρι κίτρινο ψιλό
- 4 1/2 φλυτζ αλέυρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γ. baking powder
- 1 πρέζα αλάτι
- 3 φλυτζ λάδι
- 1 φλυτζ ζάχαρη
- 1/2 φλυτζ του καφέ κονιάκ
- 1 κ.σ. κανέλλα - γαρύφαλλο
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι + το ξύσμα
- 1 φλυτζ μέλι
- 3 φλυτζ νερό
- 3 φλυτζ ζάχαρη
- 500γρ καρύδια
- Σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση:
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και τα ζυμώνουμε.
- Πλάθουμε τα μελομακάρονα.
- Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω περίπου 30 λεπτά
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
- Τα ρίχνουμε λίγα λίγα στο σιρόπι περίπου για 5 λεπτά (μέτριο σιρόπιασμα) ανάλογα πόσο μαλακά τα θέλουμε.
- Τα στρώνουμε στην πιατέλα μας και τα πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου