ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ WEB RADIO

00:00:00

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

Υλικά:
  • 4 1/2 φλυτζ αλέυρι κίτρινο ψιλό
  • 4 1/2 φλυτζ αλέυρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. baking powder
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 φλυτζ λάδι
  • 1 φλυτζ ζάχαρη
  • 1/2 φλυτζ του καφέ κονιάκ
  • 1 κ.σ. κανέλλα - γαρύφαλλο
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι + το ξύσμα 
Για το σιρόπι:
  • 1 φλυτζ μέλι
  • 3 φλυτζ νερό
  • 3 φλυτζ ζάχαρη
Για το γαρνίρισμα:
  • 500γρ καρύδια
  • Σοκολάτα κουβερτούρα 

Εκτέλεση:
  • Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και τα ζυμώνουμε.
  • Πλάθουμε τα μελομακάρονα.
  • Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω περίπου 30 λεπτά
  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
  • Τα ρίχνουμε λίγα λίγα στο σιρόπι περίπου για 5 λεπτά (μέτριο σιρόπιασμα) ανάλογα πόσο μαλακά τα θέλουμε.
  • Τα στρώνουμε στην πιατέλα μας και τα πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.
Όταν θα σιροπιάζουμε τα μελομακάρονά μας, το σιρόπι μας θα πρέπει να σιγοβράζει. Καλή σας όρεξη!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου