ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ WEB RADIO

00:00:00

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΣΟΥΠΑ

Υλικά: 
για τα γιουβαρλακια
  • 250-300 γρ. κιμας
  • 1 κρεμμύδι ξερό πολτοποιημένο
  • μαιντανός
  • αλάτι, πιπέρι μαυρο
  • 2-3 κ.σ. ρύζι για σούπες
  • λίγο αλεύρι

για τη σούπα
  • 1 καρότο σε μικρα κυβακια
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • χυμός από ενα μεγαλο λεμονι
  • 1 αυγό

Eκτέλεση: 
Ζυμώνουμε καλά τα υλικά για τα γιουβαρλάκια - εκτός από το αλευρι - και τα αφηνουμε για λίγο στο ψυγείο (για μισή ωρα περιπου). Σε χύτρα βάζουμε νερό (ή ζωμό), λάδι, αλάτι και πιπέρι και αφηνουμε να παρει βραση.Μόλις αρχισει να κοχλάζει, ρίχνουμε τα κυβακια καροτου, αλευρωνουμε τα γιουρλακια και τιναζοντας τα να φυγει το πολυ αλευρι τα ριχνουμε κι αυτα στην κατσαρόλα.Αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά περίπου.
Στη συνεχεια ετοιμαζουμε το αυγολέμονο.Σε ενα μεγαλο μπωλ βαζουμε το χυμο λεμονιου και το αυγό και τα χτυπάμε με το συρμα μεχρι να ομογενοποιηθουν πληρως. Επειτα, παιρνουμε με την κουταλα μια μια κουταλια ζωμό από την κατσαρόλα και την ριχνουμε στο μιγμα αυγο-λεμονι, ανακατευοντας ομως συνεχως για να μην κοψει το αυγο.
Μόλις έχουμε πάρει σχεδόν τον μισό ζωμό από την κατσαρόλα, γυρναμε το περιεχομενο του μπωλ στην υπολοιπη ζουπα, ανακατευοντας και παλι συνεχως μεχρι να ενωθουν ομοιομορφα οι δυο ζωμοι. Ξαναριχνουμε μεσα τα γιουβαρλακια και ανακατευουμε. Ετοιμο!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου