Υλικά :
• 1 φλυτζάνι του τσαγιού τραχανάς σταρένιος
• 7 ποτήρια του νερού νερό
• 1 κουταλιά γεμάτη της σούπας βούτυρο
• ελάχιστο αλάτι -πιπέρι
• 4 κουταλιές της σούπας γάλα εβαπορέ
Εκτέλεση:
Βάζουμε τον τραχανά με το νερό κρύα και τα δύο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το βούτυρο μαζί με το αλατοπίπερο.
Ανάβουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 35-40 λεπτά να χυλώσει ο τραχανάς μας.
Λιγο πρίν το τέλος προσθέτουμε και το γάλα και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε και αν θέλουμε τρίβουμε με το χέρι και πασπαλίζουμε με φέτα το κάθε πιάτο.
• ΣΗΜΕΙΩΣΗ
• Αν θέλουμε μπορούμε να μην προσθέσουμε καθόλου αλάτι και να βάλουμε κατά το μαγείρεμα 1-2 κύβους με γεύση κότας.
• 1 φλυτζάνι του τσαγιού τραχανάς σταρένιος
• 7 ποτήρια του νερού νερό
• 1 κουταλιά γεμάτη της σούπας βούτυρο
• ελάχιστο αλάτι -πιπέρι
• 4 κουταλιές της σούπας γάλα εβαπορέ
Εκτέλεση:
Βάζουμε τον τραχανά με το νερό κρύα και τα δύο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το βούτυρο μαζί με το αλατοπίπερο.
Ανάβουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 35-40 λεπτά να χυλώσει ο τραχανάς μας.
Λιγο πρίν το τέλος προσθέτουμε και το γάλα και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε και αν θέλουμε τρίβουμε με το χέρι και πασπαλίζουμε με φέτα το κάθε πιάτο.
• ΣΗΜΕΙΩΣΗ
• Αν θέλουμε μπορούμε να μην προσθέσουμε καθόλου αλάτι και να βάλουμε κατά το μαγείρεμα 1-2 κύβους με γεύση κότας.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου