ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ WEB RADIO

00:00:00

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

ΖΕΣΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Υλικά: 
  • 3/4 φλ. κακάο (χωρίς ζάχαρη) καλής ποιότητας
  • 100 γρ κουβερτούρα
  • 100 γρ σταγόνες κουβερτούρας
  • 1/4 φλ. ζάχαρη
  • 1 γεμάτη κ.σ. κανέλα
  • 4 βανίλιες
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κ.γ. τριμένο γαρύφαλο

Εκτέλεση:
  1. Βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από τις σταγόνες της κουβερτούρας) μέσα σε ένα μπλέντερ. Την κουβερτούρα πρέπει να την έχετε κόψει κομμάτια πριν τη βάλετε μέσα για να μη χαλάσει το μπλέντερ σας.
  2. Αφήστε τα στο μπλέντερ να τριφτούνε καλά, μέχρι να γίνουν σκόνη.
  3. Βάλτε τη σκόνη και τις σταγόνες της κουβερτούρας σε ένα βάζο.
  4. Όποτε θέλετε να φτιάξετε ένα φλυτζάνι ζεστή σοκολάτα, βάλτε 2 κ.σ. από το μείγμα σε ένα φλυτζάνι γάλα και ζεστάνετέ το μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ζεσταθεί καλά η σοκολάτα σας.
  5. Το μείγμα κρατάει για 6 μήνες.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου