ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ WEB RADIO

00:00:00

Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Μακαρονοσαλάτα





Υλικά:


  • 400 γραμμ. φαρφάλε (φιογκάκια) ή τριβελάκι
  • 6 ντομάτες ώριμες
  • 200 γραμμ. φέτα κομμένη σε κύβους
  • 2 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελιές ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. κάππαρη ή καππαρόφυλλα
  • 1/2 ματσάκι γλιστρίδα
  • 2 κ.σ. χυμός φρέσκιας ντομάτας
  • 4 κ.σ. κρέμα βαλσαμικό ξίδι 
  • 1/2 φλ. τσαγιού Παρθένο Ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι αλάτι 
Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε. Τα ξεπλένουμε με κρύο νερό για να φύγει το άμυλο και να μην κολλάνε μεταξύ τους. Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες σε καρέ (κρατάμε 2 κ.σ. χυμό φρέσκιας ντομάτας). Σε βαθιά σαλατιέρα βάζουμε τα ζυμαρικά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη φέτα, το βασιλικό, τις ελιές, την κάππαρη και τη γλιστρίδα (φύλλο φύλλο). Σε μικρό μπλέντερ βάζουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το μπαλσάμικο και το χυμό ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε και τα χτυπάμε να γίνουν κρέμα. Περιχύνουμε τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε τη μακαρονοσαλάτα.

Μία σαλάτα με καθαρά ελληνική γεύση που μπορεί να αποτελέσει γεύμα από μόνη της. Παγώστε την και σερβίρετέ τη με κρίθινο παξιμάδι. Απλά υπέροχη!  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου