Υλικά:
• 1 κιλό φράουλες
• 600 γρ. έως 1 κιλό ζάχαρη
• 1/4 φλ. χυμό λεμόνι
Eκτέλεση:
• Οι φράουλες πρέπει να είναι ώριμες αλλά γερές. Τις πλένουμε καλά, κόβουμε τα κοτσάνια τους και τις βάζουμε σε λεκάνη. Τις λιώνουμε με το χέρι.
• Τις ρίχνουμε σε φαρδιά κατσαρόλα, μαζί με τη ζάχαρη και το χυμό του λεμονιού.
• Τις αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να η μαρμελάδα να πέφτει σε παχύρευστη μάζα από το κουτάλι
• Αφού κρυώσει, τη βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και τη φυλάμε στο ψυγείο.
• 1 κιλό φράουλες
• 600 γρ. έως 1 κιλό ζάχαρη
• 1/4 φλ. χυμό λεμόνι
Eκτέλεση:
• Οι φράουλες πρέπει να είναι ώριμες αλλά γερές. Τις πλένουμε καλά, κόβουμε τα κοτσάνια τους και τις βάζουμε σε λεκάνη. Τις λιώνουμε με το χέρι.
• Τις ρίχνουμε σε φαρδιά κατσαρόλα, μαζί με τη ζάχαρη και το χυμό του λεμονιού.
• Τις αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να η μαρμελάδα να πέφτει σε παχύρευστη μάζα από το κουτάλι
• Αφού κρυώσει, τη βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και τη φυλάμε στο ψυγείο.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου