ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ WEB RADIO

00:00:00

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Μοσχαράκι με καραμελωμένα κρεμμύδια&ρυζάκι Βy Ντίνα Γεωργοπούλου

Υλικά:
  • 1 ,5 κιλό μοσχάρι ( κυλότο)
  • 4 κρεμμύδια σε χοντρές φέτες
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κλωναρ. θυμάρι φρέσκο
  • 1/2 φλυτζάνι κόκκινο κρασί
  • 1 φλυτζάνι νερό με λιωμένο ζωμό κρέατος
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • αλάτι - πιπέρι
Eκτέλεση:

Σωτάρω το κρέας με ελαιόλαδο.Το αφαιρώ και σωτάρω στο βούτυρο τα κρεμμύδια για 5 λεπτά.Προσθέτω τη ζάχαρη και σκεπάζω να καραμελωθούν τα κρεμμύδια περίπου για 10 -15 λεπτά.Βάζω το κρέαςκαι τον πελτέ.Σωτάρω καλά.Προσθέτω και το αλεύρι και σβήνω με το κρασί. Ρίχνω το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και το ζωμό.Χαμηλώνω αρκετά τη φωτιά και το αφήνω για 1,5 ώρα περίπου ελέγχοντας κατά τακτά διαστήματα.Παράλληλα ετοιμάζω και το ρυζάκι μπασμάτι (για 6 άτομα): Σε μια κατσαρολίτσα βράζω 5 κούπες νερό .Προσθέτω 1 κύβο κρέατος.Μόλις αρχίσει και κοχλάζει χαμηλώνω εντελώς (από το 3 στο 1) και ρίχνω 2 κούπες ρύζι.Πρός το τέλος προσθέτω και 50γρ.βούτυρο αγελάδος για περισσότερη νοστιμιά και γυαλάδα...καλή επιτυχία!!
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου