ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ WEB RADIO

00:00:00

Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Πασχαλινά Τσουρέκια


Υλικά:
  • 3kg αλεύρι για τσουρέκι
  • 8 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • 1 φλυτζ χλιαρό νερό
  • 3 1/2 φλυτζ ζάχαρη
  • 1κ.γ.αλάτι
  • 1κ.σ. μαχλέπι
  • 2 φακελάκια μαστίχα κοπανισμένη
  • 4 κ.σ. ξύσμα λεμονιού-πορτοκαλιού
  • 2 κ.σ. σπορέλαιο
  • 16 αυγά
  • 1 φλυτζ γάλα καυτό
  • 500gr βούτυρο γάλακτος
Εκτέλεση:
Διαλύουμε την μαγιά με χλιαρό νερό σε ένα μπωλ και βάζουμε καιι λίγο αλεύρι να γίνει χυλός.Το αφήνουμε περίπου μισή ωρα να φουσκώσει.
Σε μιά μεγάλη λεκάνη βάζουμε τη ζάχαρη,το αλάτι,τα μυρωδικά και το σπορέλαιο.Ρίχνουμε το καυτό γάλα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά σπάζοντας τους κρόκους με τα χέρια.Ρίχνουμε τον χυλό της μαγιάς και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι,το οποίο ανα θέλουμε μπορούμε να το έχουμε κοσκινίσει πριν.
Παίρνουμε το ζεστό βούτυρο και το προσθέτουμε στη ζύμη μας.Ζυμώνουμε καλά εώς ότου απορροφηθεί το βούτυρο.
Σκεπάστε και αφήστε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.Αφού φουσκώσει χωρίς να ζυμώσουμε πάλι πλέκουμε ότι σχήμα θέλουμε και τοποθετούμε στα ταψιά,και τα αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν.
Τα αλοίφουμε με κρόκκο αυγού με λίγο νερό και ψήνουμε στους 200C για 15-20 λεπτά ανάλογα με το σχήμα.
Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου